Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПЕХЛИВАНСКИТЕ БОРБИ ПРЕДИЗВИКАХА НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРЕС НА СЪБОРА В ЯБЪЛКОВЕЦ
31 Август 2016

  [Още снимки]

За втора поредна година в ардинското село Ябълковец се проведе събор. Проявата бе организирана от местното кметство и с финансовата помощ на изселници от Турция.
Много жители на околните села се стекоха за празника. Гостуваха и изселници от Турция.
Празникът уважиха председателят на областния съвет на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, кметове на населени места.
„Общоселските събори са наша традиция. На подобни празници, показваме бита, културата и родовата памет. Нека бъдем по-сплотени и по-единни, за да може нашето село да бъде още по-красиво място за живеене”,заяви в приветствието си към своите съселяни кметицата на Ябълковец Мюзейен Сюлейман.
Областният лидер на ДПС Изет Шабан поздрави присъстващите с празника. „Когато има единство и сплотеност резултатите на закъсняват. Перфектна организация. Надявам се през следващата година още повече хора от Ябълковец, които са разпръснати по света да се съберат тук. Да се видят с близки и познати. Да си спомнят с обич за детството, младостта и годините прекарани тук”, заяви в приветствието си Изет Шабан
Тазгодишната празнична програма бе наситена с разнообразни спортни програми и самодейни изпълнения. Организирани бяха турнири по шах, тенис на маса и табла. Огромен интерес предизвикаха пехливанските народни борби, които бяха доста оспорвани. Имаше борци от Кърджали, Стремци, Момчилград, Хасково. На победителите бяха раздадени парични награди. Проведе се и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. Призьорите бяха наградени с парични награди.
Концерт изнесе оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил към читалище „Родопска искра” в Ардино. Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на Хъкмет Акбулут от Ябълковец и Мехмет Сербест от Измир.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите музиканти Ергюн Мюмюнов от Ардино и Ердан Назми от Млечино.
Съборът се провежда всяка година в последната неделя на месец август.

Прочитания: 516 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари