Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В АРДИНО ОТБЕЛЯЗАХА С ТЪРЖЕСТВО И ПОЧЕРПКА СВОЯ МЕЖДУНАРОДЕН ПРАЗНИК
01 Октомври 2016

  [Още снимки]

Членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино отбелязаха днес Международния ден на възрастните хора. Празникът на хората от третата възраст уважиха областният лидер на ДПС и зам.-кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общински съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.
Срещата откри новият млад председател на пенсионерската организация в Ардино Гюнер Мюмюн. „Дълги години да посрещате празника си. Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства. Аз не съм на вашата възраст, но мисля, че всеки един от моето поколение трябва да отдаде почит към вас. Вие сега сте на златна възраст и сте хора със златни сърца”, заяви Гюнер Мюмюн.
Областният лидер на ДПС и зам.-кмет на общината инж. Изет Шабан поднесе празнично приветствие към всички присъстващи и им пожела здраве и късмет. „Особено ми приятно да ви приветствам по повод Международния ден на възрастните хора. Всяка възраст има свой чар и място в живота. Вие през годините с житейския си опит сте били наши добри съветници при вземането на решения за бъдещето на китната ни община. Нека по-често да се събираме. В разговорите се раждат добрите идеи”, каза инж. Изет Шабан.
От свое име и от името на кмета на общината Ресми Мурад председателят на местния парламент Сезгин Байрям прочете поздравителен адрес до членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино. В него двамата ръководители посочват, че започвайки трудовия си път човек не си дава сметка кога ще дойде неговият край. „Вие не просто изпълнявахте задълженията си, а отдадохте най-хубавите си години в услуга на жителите на общината. За нас Вие бяхте героите на тихия всекидневен труд в името на хората”.
Досегашният председател на Клуба Назиф Садеттин с болка сподели, че пенсионната система в страната е много несправедлива. „И в Ардино имаме един общ национален проблем. Повечето от нас получават много ниска пенсия, която е няколко пъти по-ниска от прага на бедността. Разходите ни са много големи. Надявам се проблемът ни да бъде поставен много отговорно както пред местната, така и пред държавната власт”, заяви Садеттин.
От името на ръководството и членовете на Клуба на пенсионера Фанка Карабова изказа сърдечните си благодарности към кмета Ресми Мурад за това, че винаги се е отнасял с уважение към тях и не е отказвал да им помогне с каквото може.
Проявата на ардинските пенсионери завърши с празничен обяд в местен ресторант, осигурен от община Ардино.
Международният ден на възрастните хора е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

Прочитания: 457 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари