Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
САМОДЕЙЦИ ОТ АРДИНО ОБРАХА ОВАЦИИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА СТАРА ГРАДСКА ПЕСЕН В СВИЛЕНГРАД
05 Октомври 2016

  [Още снимки]

Групата за стари градски песни „Докле е младост” към читалище „Родопска искра” от Ардино взе участие във Втория национален фестивал на стари градски песни и шлагери в Свиленград. Ардинските дами с художествен ръководител Донка Ганчева направиха силно впечатление на журито с председател Бони Милчева, водеща на предаването „Минаха години“. Конкурсът беше под надслов „С песни от свила минаха години“.
„Бяхме аплодирани и от всички участници и гости на фестивала с пожелание за нови срещи. Получихме покана от председателя на журито Бони Милчева за участие в предаването „Минаха години“, сподели Донка Ганчева. Тя се надява искрено, че ръководството на читалището в лицето на председателя му Юксел Исмаил ще уважи поканата.
Групата за стари градски песни започва работа към читалището в Ардино през 1998 година. Многобройни са изявите на групата – местни, регионални, национални и международни. Три поредни години съставът участва в Старопланински събор „Балканфолк” във Велико Търново, където печели множество отличия и награди. Двукратен участник е във фестивала за стара градска песен „Море и спомени” във Варна. Дамите от групата са лауреати от националните фестивали на старата градска песен „Нежни чувства” в Пловдив и „Пей, сърце” в Кюстендил. Предизвикали са сълзи на умиление в очите на изселниците от Ардино в Бурса. Винаги са радвали слушателите си със своите прекрасни песни и незатихваща енергия.


Прочитания: 454 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари