Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД УВАЖИ 90-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЗАСЛУЖИЛИЯ УЧИТЕЛ, ЖУРНАЛИСТ И ПИСАТЕЛ ГЕОРГИ ДАМЯНОВ
04 Октомври 2016

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави един от най-известните учители на Ардино, журналист и писател Георги Дамянов по случай неговия 90-годишен юбилей. Той го посети в апартамента му в блок „Дружба” на ул. „Иван Вазов”, като му поднесе искрените си пожелания за здраве, дълголетие и спокойни старини. Да честитят празника дойдоха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Гостите бяха посрещнати от юбиляра, съпругата му Цвета, синът му Тодор и внуците му Илиян и Георги.
По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Георги Дамянов Поздравителен адрес и специален кристален знак на общината.
„Вашето име заема достойно място сред забележителните имена на педагози, просветни дейци и изследователи на родния край. Със своята всеотдайност и обич към децата, с приноса си към издигане равнището на научната организация на труда на учителя и методиката на преподаване в началното училище, оставихте трайна и незаличима следа в съзнанието на поколения ученици и учители”, се казва в поздравителния адрес.
От името на началника на отдел „Държавен архив” в Кърджали Вълчо Златилов кметът Ресми Мурад поднесе на юбиляра благодарствена грамота в знак на признателност за неговата събирателска и дарителска дейност, за съдействието и помощта му, оказана на областния държавен архив.
Изключително развълнуван Георги Дамянов благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното му внимание. „Ардино е моето второ родно място. Тук работих 40 години като учител и не съм допускал нито един ученик да повтаря класа, защото знам, че у всяко дете, дори и най-трудното – има скрито златно зрънце и педагогът е длъжен да го открие”, сподели Георги Дамянов след като духна свещите на специалната юбилейна торта. Той пожела на гостите още повече успехи в ръководеното на общината.
Георги Дамянов е роден на 4 октомври 1926 година в смолянското село Петково в занаятчийско семейство. Завършва с отличен успех Първа мъжка гимназия „Иван Вазов” в Стара Загора. В Софийския университет успешно завършва и специалността „Дефектология”. Целия си трудов живот отдава на образованието като учител в селата на бивша Ардинска околия, в Правдолюб, в Помощното училище в града и най-дълго в закритото вече Начално училище „Хр. Ботев”. Едновременно с това е познат извън пределите на общината и със своята дългогодишна кореспондентска и краеведска дейност, с много бройните си публикации в местния, регионалния и централен печат.
Награден е със званието „Отличник” на Министерството на народната просвета и със юбилейна старопрестолна грамота от Инициативния комитет за отбелязване на 100-годишнината от провъзгласяването на независимостта на България за особени заслуги и проявено родолюбие и патриотизъм. Девизът му е „Умен е този, който има чувство за мярка”. Женен. Синът му Тодор живее в Мадан, а дъщеря му Дора в Смолян. Радва се на четири внуци и една правнучка.

Прочитания: 1090 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари