Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
КМЕТЪТ НА АРДИНО УВАЖИ 90-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА САЛИ ИСМАИЛОВ
18 Октомври 2016

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави един от изявените общественици на Ардино Сали Ахмедов Исмаилов по случай неговия 90-годишен юбилей. Той го посети в дома му на ул. „Арда”, като му поднесе искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот, заобиколен от внуци и правнуци, сред близки и приятели. Да честитят празника дойдоха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.
Гостите бяха посрещнати от юбиляра и синът му Сами.
По случай кръглата годишнина Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Сали Исмаилов поздравителен адрес, специален кристален знак на общината и пластика на символа на общината – Дяволският мост.
„Вие сте един от изявените общественици, отдали силите, знанията и опита си за развитието на града и общината. Обществеността ви познава като порядъчен гражданин, личност с безспорен авторитет и отговорен баща на семейство, в което отгледахте деца и внуци, получили високо образование и заели своето достойно място в живота”, се казва в поздравителния адрес.
Кметът Ресми Мурад изненада юбиляра с негова снимка от 60-те години на миналия век, когато е бил член на Изпълнителния комитет на Градския общинския народен съвет.
Изключително развълнуван, Сали Исмаилов благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното му внимание. „Животът е като един сериал. За някои по-дълъг, за някои по-кратък. Моята баба казваше, че животът е като хан, влизаш от една врата излизаш от друга врата. Не е изкуство да остаряваш, изкуство е да можеш да живееш със старостта”, сподели Сали Исмаилов след като духна свещите на специалната юбилейна торта. Той уточни, че тайната на дълголетието се крие в трудолюбието, обичта и грижите за семейството, както и в начина на хранене.
Сали Исмаилов е роден на 18 октомври 1926 в Ардино в многодетно семейство. Трудовата си биография започва като служител в Ардинския клон на Българската народна банка. На 32-годишна възраст оглавява новосъздаденото трудово кооперативно земеделско стопанство в Ардино. Паралелно с това повишава образованието си в Техникума по селско стопанство в Пазарджик и завършва Икономическия техникум в София. Последователно е ръководил животновъдното предприятие, строителния сектор
и професионалните съюзи в системата на Аграрно-промишления комплекс „Единство”.
Бил е общински съветник в три последователни мандата, както и член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино през периода 1956-1966 година. Има син и дъщеря. Радва се на 4 внука и 6 правнука.


Прочитания: 605 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари