Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ В АРДИНО
18 Октомври 2016

  [Още снимки]

Последните изменени в Закона за защита при бедствия обсъждаха днес в заседателната зала на община Ардино.
В срещата участваха кметът Ресми Мурад, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) в Кърджали комисар Сергей Заимов, началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов, главен инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „ПБЗН” в Ардино.
Тук бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, управителят на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино д-р Гюнер Осман, директорът на Държавно горско стопанство в Ардино инж. Емил Войводов.
С мултимедийна презентация главен инспектор Валентин Карев, началник на сектор „Превантивни и контролни дейности” в ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали запозна присъстващите с предстоящите законодателни промени свързани със защитата при бедствия. Той поясни, че една от основните цели на измененията е осигуряването на силно институционално начало на управлението на риска от бедствия, като приоритет на национално, регионално и местно ниво.
Шест месеца след влизане в сила на промените в закона трябва да бъде приета Национална стратегия за намаляване риска от бедствия. След нея ще бъдат утвърдени Областна програма за намаляване на риска от бедствия и годишен плаз за изпълнение на програмата. Ще бъде създаден областен съвет за намаляване на риска от бедствия. Членове на съвета ще бъдат кметовете на общини, по един представител на общинския съвет от всяка една община на територията на областта, директорът на РДПБЗН, директорът на ОД на МВР, командирът на военното формирование на територията на областта, директорът на ТД на ДАНС, директорът на ЦСМП, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт, юридически лица.
Директорът на РДПБЗН в Кърджали комисар Сергей Заимов обясни какви са правомощията и отговорностите на областния управител и на кметовете, както и функцията на областните и общински съвети и съответните щабове. Той уточни, че досега подобни срещи за измененията в Закона за защита при бедствия са бил осъществени в общините Джебел, Крумовград и Момчилград.

Прочитания: 560 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари