Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
28 Октомври 2016

  [Още снимки]

Успешно се реализира проект „Повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и локални отоплителни системи на „МБАЛ- Ардино" ЕООД и СОУ „Васил Левски" в гр. Ардино, община Ардино".

С финансиране по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", грантова схема BG04-02-03 „Мерки за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014г. , приключват дейностите в „Многопрофилна болница за активна лечение - Ардино" ЕООД.

След проведена процедура по Закона за обществените поръчки, която беше обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията и след нейното решение за неоснователност на жалбата, по изискванията на Ръководството на бенефициента за изпълнение на проекти по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия" и законовата уредба фирма „Солак М.С." ЕООД изпълнява строително - монтажните работи, заложени в проекта в определения срок.
За стриктно спазване на изискванията и най - вече за качество и устойчивост, независимият строителен надзор и инвеститорския контрол упражняват постоянен контрол.
Изпълняват се следните дейности :
1. Цялостна реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация, включваща
демонтаж на вътрешна инсталация и радиатори, доставка, инсталиране и монтаж
на енергийно ефективна вътрешна отоплителна инсталация;
Проекта в „МБАЛ- Ардино" ЕООД надгражда до сега реализираните два проекта „Горски сектор - смяна на горивата", финансиран от Световната банка, чрез МЗХ и финансиране на сградата, чрез Националния доверителен екофонд.
С внедрените мерки за енергийна ефективност ще се оптимизират разходите за отопление, ще се поддържа постоянен температурен режим в отделенията и салоните, което от своя страна ще допринесе за повишаване на качеството на здравните услуги в лечебното заведение.

Обновяваната отоплителна система се посреща със задоволство от персонала на болницата, филиала на ЦСМП - Ардино, специализираните кабинети и населението на общината.

Прочитания: 1020 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари