Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
В БОРОВИЦА ОТВОРИ ВРАТИ НОВ ЗДРАВЕН КАБИНЕТ
08 Ноември 2016

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям посетиха новия здравен кабинет в Боровица, който отвори врати преди няколко месеца. Заедно с тях бе и директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова.
Кметът Ресми Мурад благодари на селски управник Айсел Мехмед и личния лекар Дуньо Динев, че са успели, въпреки трудностите, да зарадват жителите на селото. Новият здравен кабинет отговаря на всички медицински стандарти и е модерно оборудван. Има и манипулационна стая. Той ще се ползва от местните жители, които през последните години им се налагаше да пътуват до Ардино или Кърджали при всеки здравословен проблем.
„Здравната каса субсидира с 900 лв. като неблагоприятна работа, а община Ардино от своя бюджет дава още 900 лв. на всеки медик, който приеме да обслужва пациентите в селските здравни кабинети”, уточни Ресми Мурад. Той сподели, че е доволен от новата придобивка, защото така е сторено едно добро за хората в района.
„Обичам Родопите и реших да работя в Боровица. Тук хората са много добри, сърдечни, отзивчиви и гостоприемни”, сподели д-р Дунев. В момента при него са записани над 250 пациента от Боровица и околните села Голобрад, Сухово, Китница, Рибарци, Русалско. По думите му с откриването на кабинета вече се преодоляват тежките заболявания на пациентите. „Доста от хората са здравно неосигурени, но при нужда те също ще получават медицинско обслужване. Доставям лекарства без никаква надценка и потребителска такса. Повечето пациенти имат сърдечно-съдови, ортопедични и неврологични заболявания. Голяма част от хората, които преглежда, имат и хипертонична болест, обясни д-р Дунев. Той е роден през 1948 година в Стара Загора. Завършил е Медицинската академия в София. Дълги години е бил лекар на елитни футболни отбори от София и на Олимпийския национален отбор по футбол.
Д-р Дунев изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и селския управник Айсел Мехмед за положените огромни усилия за изграждането на здравния кабинет и манипулационната стая.

Прочитания: 594 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари