Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ОБЩИНА АРДИНО ИСКА ПРОМЕНИ В АКТУАЛИЗИРАНАТА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕМОГРАФСКО РАЗВИТИЕ
15 Ноември 2016


„Целенасочена инвестиционна политика за подобряване на пътната инфраструктура до малките населени места. Целево финансиране на В и К системи в малките населени места“. Това са само част от предложенията на кмета на община Ардино Ресми Мурад
за актуализация на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012 г.-2030 г.). Според кмета Ресми Мурад е нужно осигуряване на съвременни информационни и комуникационни технологии. Финансова подкрепа за реновиране на старите жилищни сгради в селата и въвеждането им в експлоатация. Финансови данъчни облекчения за гражданите, които пребивават повече от пет години в малките населени места. Данъчни облекчения за фирмите в отдалечените планински райони. Финансова подкрепа за млади семейства с деца, които живеят и отглеждат децата си в малките население места, както и целенасочена образователна система. Реално предоставяне на здравни услуги за населението по утвърдената здравна карта. Осигуреност с висококвалифицирани лекари, мобилна медицинска апаратура. Засилване на профилактичната дейност на лечебните заведения.
Припомняме, че в началото на година правителството прие План за изпълнение на актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012 г.-2030 г.). В документа са включени комплексни хоризонтални мерки за преодоляване на демографските дисбаланси, свързани с ниската раждаемост, високата смъртност, динамичните миграционни процеси, намаляването и застаряването на населението и на работната сила. Мерките са групирани в 12 стратегически направления. Сред тях са насърчаване на раждаемостта, подобряване на репродуктивното здраве, общата демографска информираност и репродуктивна култура на населението, подобряване на общото здравословно състояние на населението и намаляване на общата, преждевременната, детската и майчината смъртност. Включени са още мерки като разработване на адекватна миграционна (външна и вътрешна) и имиграционна политика и намаляване на броя на емигриращите млади хора в репродуктивна възраст.

Прочитания: 613 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари