Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД СЕ СРЕЩНА С ЛИДЕРА НА „МАЛКИ БЪЛГАРСКИ ХОРА”
29 Ноември 2016


Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си инж. Светослав Чернев, президент на Националната организация на „Малки български хора“. Лидерът на малките хора се отби при Ресми Мурад на път за Смолян. Заедно с него бяха още семейство Нуртин и Гюлбахар Халил от чернооченското село Лясково. 54-годишната Гюлбахар е родом от Горно Прахово и работи като библиотекарка в Лясково. Имат две деца – Сали и Севджан.
„Проблемите на малките хора са много. Около 70 процента от тях са безработни, страдат от липсата на доходи и социални контакти, а трябва само да им се позволи да покажат какво могат. Въпреки физическите ограничения, много от тях работят като библиотекари, счетоводители, програмисти”, заяви Чернев. Той подчерта, че организацията иска да организира семинар за малките хора от Южна България и търсят подходящо място в туристическия комплекс „Белите брези”.
Националната организация „Малки български хора“ е създадена на учредително събрание от група хора с нисък ръст през 1996 г. в София като е регистрирана по тогавашния Закон за лицата и семейството с решение на Софийски градски съд. Към момента броят на членовете й е над 150, а 5 от тях са в Кърджалийския регион.
Организацията работи по въпроси, свързани с образованието и възпитанието, трудовата заетост и квалификация, здравеопазване, рехабилитация и лечение, социалните дейности и подпомагането, организира културни, спортни и туристически мероприятия.

Прочитания: 392 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари