Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ДАМИ ОТ КАРТАЛ ПОСЕТИХА РОДНОТО МЯСТО НА САБАХАТТИН АЛИ
03 Декември 2016

  [Още снимки]

За първи път четиричленна дамска група от побратимената община Картал, Истанбул бе на посещение в Ардино. В слънчевия петъчен ден те дойдоха в родопския град, за да разгледат родното място на световноизвестния турски писател Сабахаттин Али, роден на 25 февруари 1907 г. в Ардино. Романите му са популярни и в България, книгите му с разкази и стихове са преведени на над 30 езика. Творбите му го нареждат сред имената на най-големите писатели-хуманисти и демократи на Балканите и в света. През 1948 година е убит на път за България край Къркларели.
Дамите от Турция се разходиха из центъра на града и посетиха културно-историческите забележителности в района на общината – Дяволския мост. Посетиха градската библиотека. Разгледаха най-новите експонати в общинския музей. Положиха цветя пред бюст-паметник на Сабахаттин Али, който се намира в двора на общинския музей. Спряха се и пред борчето, посадено в памет на писателя в централния парк на града.
Гостенките от Босфора проведоха среща и с областния лидер на ДПС инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Споделиха, че са посетили много различни градове в страната, но за първи път идват в Ардино.
„Много красив и спокоен град с много гостоприемни хора. Невероятна природа. Атмосферата излъчва спокойствие. Очаровани сме”, споделиха Айла Гьонул, Гюлфизе Ялчън, Джанан Юзер и Хурие Юзджан. Те поднесоха поздравите на кмета на побратимената община Картал Алтънок Юз към скъпия му приятел и колега Ресми Мурад и чрез него към всички жители на общината.

Прочитания: 325 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари