Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ВЕЧЕР НА ТУРСКИЯ ФОЛКЛОР СЕ ПРОВЕДЕ В АРДИНО
08 Декември 2016

  [Още снимки]

Вечер, посветена на оркестъра за местен турски фолклор към читалище „Родопска искра” в Ардино под надслов „Пътят към успеха” се проведе в комплекс „Перла”.
Сред официалните гости бяха общинското ръководство начело с кмета Ресми Мурад, председателят на общинския съвет в Мадан Хайри Садъков, художественият ръководител на хор „Севги” (Обич) от Бурса Мелтун Кадъоглу, майсторът на 3D-картини Идрис Йоздоган, също от Бурса. Културната вечер уважиха още Рамадан Шанов, секретар на читалище „Светлина” в девинското село Гьоврен, бивши участници в ансамбъла за местен турски фолклор от 60-те и 70-те години на миналия век като Гюлшен и Юсеин Еминови, Хайрие Нуриева /Халидова/, самодеецът и първият озвучител на ансамбъла Митхат Мехмедов. Тук бяха още културни дейци, общественици, местни творци, учители.
Дейността на оркестъра за местен турски фолклор през годините бе представена с мултимедийна презентация от общественика и бивш художествен ръководител на турския фолклор в Ардино Селяхидин Карабашев.
„Изключително ми е приятно да бъда сред дейци на културата, които имат огромен принос за развитието на читалищната дейност и за историята на турския фолклор в Ардино. Ръководството на общината винаги е било съпричастно към вашите инициативи. Така ще бъде и за напред”, заяви в приветствието си кметът на общината Ресми Мурад.
Художественият ръководител на хор „Севги” Мелтун Кадъоглу отбеляза, че музиката е обединител, храна за душата, а солистът е този, който пръв усеща светлината на челото си.
Оркестърът за турски фолклор към читалище „Родопска искра” в Ардино е един от малкото у нас, които се занимават главно с местен турски фолклор. Солистът Юксел Исмаил е дългогодишен организатор и ръководител на читалище „Родопска искра”. Под негово ръководство групата придоби популярност със своите успешни творчески изяви. Има богата концертна дейност с над 50 изяви в страната и в чужбина.
За доброто настроение на всички присъстващи и гости на вечерта се погрижи музикалната група „Достлар” (Приятели) от Кърджали с ръководител Осман Осман.

Прочитания: 407 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари