Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
БАЙ АДИЛ ДАРИ УНИКАЛНА КАРТИНА НА КЛУБА НА ПЕНСИОНЕРА В АРДИНО
09 Декември 2016


71-годишният майстор-дърворезбар Адил Мустафа от Ардино дари на местния Клуб на пенсионера уникална картина от борови клонки на символа на общината – Дяволския мост. Дарението бе връчено на зам.-председателя на Клуба Мюмюн Коджаман и Фанка Карабова, член на Управителния съвет.
„Всеки делничен ден идвам в клуба, за да се видя с познати пенсионери и да изпия кафе в приятна атмосфера. Тук е нашият втори ден. Мисля, че картината на Дяволския мост ще допринесе още повече за уютната обстановка. Поздравявам ръководството на Клуба в лицето на новия му председател Гюнер Мюмюн за обновяването на интериора”, сподели бай Адил. Увлечението му към дърворезбата се родило преди 33 години в родното му село Контил, Джебелско, когато за първи път направил дървена рамка за гоблен. Сега самоукият дърводелец изработва в ателието си картини на исторически забележителности и паметници на културата. За целта използва снимки на обекта и богатото въображение, което има.
Той не дава и дума да се издума за продажба им. „Това е нещо безценно. Не ги продавам. Подарявам ги само на приятели и ценители. За свои най-успешни произведения смятам картините на Дяволския мост, Тракийското светилище Орловите скали, Айфелофата кула”, твърди майсторът.
Досега бай Адил е създал над 10 дървени картини на Дяволския мост. Подарил ги е на синовете си Рейхан и Зеки, които повече от 20 години живеят в шведския град Гьотеборг. „Винаги съм се възхищавал от този мост. От архитектурна гледна точка той е нещо уникално и много красиво”, казва възрастният ардинeц.
Клубът на пенсионера в Ардино получи дарение за обзавеждане и от собственика на местната фирма „Чичек” Рейхан Местанов.
Ръководството на Клуба изразява искрените си благодарности към жеста на дарителите.

71-годишният майстор-дърворезбар Адил Мустафа от Ардино (вдясно) дари на местния Клуб на пенсионера уникална картина от борови клонки на Дяволския мост.

Прочитания: 590 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари