Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД СЕ ОТЧЕТЕ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ
22 Декември 2016

  [Още снимки]

За поредна година кметът на община Ардино Ресми Мурад представи отчет за дейността на администрацията за 2016 г. пред обществеността на Ардино и определи изминалата година като успешна за работата на общинските власти. Събитието се проведе при голям интерес в сряда в салона на читалище „Родопска искра”. Присъстваха много граждани, представители на бизнеса, неправителствени организации, общински съветници, кметове на населени места.
„През отчетния период усилията на общинското ръководство бяха насочени основно към подобряване на техническата и социална инфраструктура, за което се подготвиха и внесоха редица проекти по различни национални програми, и програми финансирани от Европейския съюз”, каза Ресми Мурад. Като значими през годината той посочи проектите за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и локални отоплителни системи в Многопрофилната болница за активно лечение и СУ „Васил Левски” и намаляване на емисиите парникови газове чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на общината.
Ресми Мурад се отчете за извършеното и постигнатите резултати във всички сфери на общинската дейност. „Водещи правила в дейността на всички отдели от общинската администрация, подчиняващи се на трите основни принципа отговорност, публичност и прозрачност са работа за благото на хората, създаване на условия за по-добър живот, осигуряване на предпоставки за добър инвестиционен климат в общината”, подчерта Мурад. Той изказа благодарност за доброто взаимодействие с общинския съвет и подчерта, че извършеното през изтичащата 2016 година, както и всичко направено от началото на мандата е предпоставка и през следващата година да продължи работата за решаване на основните проблеми на гражданите.
„Искам да изкажа моята искрена благодарност към всички вас за това, че ми вярвате и ме подкрепяте в усилията ми да управлявам честно, прозрачно и почтено община Ардино”, заяви в края на своя отчет Мурад. Той отправи благопожелания към всички във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. „Нека да запазим чистотата на мислите и действията си, щедростта на сърцата си, милостта, състраданието и добротата!”, завърши думите си Ресми Мурад.

Прочитания: 418 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари