Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
КМЕТОВЕ С ОСТРА РЕАКЦИЯ КЪМ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР
26 Януари 2017


Кметовете на общините Ардино (Ресми Мурад), Момчилград (Сунай Хасан) и Крумовград (Себихан Мехмед) и управителите на Многопрофилните болници за активно лечение в Ардино, Момчилград и Крумовград изпратиха писмо до Министъра на Здравеопазването, управителя на Националната здравна осигурителна каса, председателя на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и до Омбудсмана на Р България, с искане за оптимално функциониране на Многопрофилните болници за активно лечение и недопускане намаляването на финансирането на стойностите и обемите на дейностите в Болничната медицинска помощ за първото тримесечие на годината.
„Взаимодействието и сътрудничеството между местните и централни държавни органи е от съществено значение за съвместно разрешаване на проблемите в системата на здравеопазването. Многопрофилните болници в Ардино, Момчилград и Крумовград са разположени в труднодостъпен район с неблагоприятен географски терени неблагоприятна инфраструктура. Считаме, че намаляването на финансирането на тези лечебни заведения са нецелесъобразни и несъстоятелни и са в противоречие с реално извършената медицинска дейност и обективните нужди на здравноосигурените лица. Ограничава се правото на пациентите да получават гарантираната им от Конституцията на Република България достъпна медицинска помощ, както и на Закона на здравето”, се казва в писмото.
Кметовете на Ардино, Крумовград и Момчилград предлагат пред министъра на
Здравеопазването да се предприемат необходимите действия за незабавно анексиране на договорите с всички засегнати лечебни заведения в рамките на първоначално предоставените им по-високи стойности към договора за оказване на болнична медицинска помощ по клинични пътеки и покриване на цялата реална осъществена дейност. Кметовете предлагат още да бъдат променени някои изисквания по медицинските стандарти и клинични пътеки за броя на специалисти по тези специалности, където има остър дефицит на лекари като: анестезиология и клинично лечение, клинична патология, вирусологична лаборатория, микробиология и паразитология, рентгенология.

Прочитания: 528 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари