Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ И ПРИЯТНИ ПРАЗНИЧНИ МИГОВЕ В АРДИНО
16 Септември 2008

  [Още снимки]

След демократичните промени в България, настъпили след 1989 година, нараства интересът и стремежът за възстановяване на позабравените или изопачените народни традиции. Това е така и в Ардино, и в нашите села. Тези процеси са резултат от потребността за създаване на нова идентичност, различна от социалистическата.
Панаирът в Ардино възниква точно преди 50 години, месецът е септември, а годината е 1958-а. Днес, дните на Ардино или Есенните културни празници се отбелязват с културни, забавни и спортни прояви. В гостоприемното китно градче Ардино тазгодишните традиционни празници започнаха на 11 и продължиха до 14 септември. Деца и родители, приятели, близки, роднини заедно споделиха празничните дни. Те имаха възможността да проследят и аплодират сценичните изяви детските групи от Кърджали и Ардино, изпълненията на групата за стари градски песни „Докле е младост”. Градусът на празничността се покачи още повече с изпълненията на гостуващия Фарук Йълмаз, който е популярен певец в съседна Турция.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад се обърна към съгражданите си, гостите и участниците в празниците с думите: „Искаме Ардино да потъне в звуци, музика, цветове, песни и веселие. Искаме Ардино по естествен път да се превърне в една своеобразна столица на свободния дух, на преобразяващото добро, на градивната сила”.
В хода на празници ардинският кмет получи поздравително послание от Георги Първанов - президент на Република България, в което се казва: „Позволете ми да ви поздравя с традиционните есенни културни празници и деня на вашата община, който чествате в средата на месец септември. Селище с многовековна история, град Ардино има богати природни дадености - Орловите скали, пещерата „Хладилника”, брезовия резерват и защитените растителни видове. Своеобразна визитна картичка за общината е уникалният Дяволски мост от ХІV век.
Похвални са вашите усилия за реализиране на амбициозните програми за стимулиране на младежката дейност, за изграждане на съвременна социална и техническа инфраструктура, за усъвършенстване на жизнената среда, за развитие на спорта и туризма.
Желая ви много здраве, празнично настроение и успехи.”

Прочитания: 1669 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари