Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ХУДОЖНИЧКА ОТ КЪРКЛАРЕЛИ ЩЕ ПРАВИ УНИКАЛНИ 3D-РИСУНКИ В АРДИНО
28 Февруари 2017

  [Още снимки]

Художниците имат платна. Тези, които правят графити - стени. Определена група художници обаче намира земята под краката си за много по-вдъхновяваща. Ейлем Чалъшкан от турския град Къркларели (Лозенград) обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство. Младата художничка за пръв път посещава нашата страна, а Ардино, която е побратимена община с Къркларели ще първият град, където ще нарисува уникални 3D-рисунки.
Днес кметът на общината Ресми Мурад прие в кабинета си младата художничка Ейлем Чалъшкан. Заедно с нея бяха още Варол Шен, гл.специалист „Връзки с обществеността” към община Къркларели и Федаи Каврък, мениджър на художничката.
Варол Шен предаде специални поздравления към ардинчани от кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу.
Ресми Мурад сподели, че общинското ръководство винаги е организирал и подкрепял прояви в сферата на културата и изкуството. „Мисля, че 3D шедьофрите ще бъдат голяма атракция за жителите и гостите на града. Той припомни, че през изминалата година в Ардино е организирана вечер, посветена на творчеството на майстора на 3D-картини Идрис Йоздоган от Бурса.
По-късно Ресми Мурад и гостите от южната ни съседка обиколиха центъра на града, за да изберат местата, където ще бъдат нарисувани 3D-рисунките. Избрани бяха две места – централният парк в града и антрето на СУ „Васил Левски”.
„Обичам да творя за хората. Не съм преминала специални курсове. Това е божий дар. Сама по-себе си съм се усъвършенствала. Дори и в Турция, все още няма училище, университет или частни уроци, където да се обучавам”, сподели Ейлем. Тя подчерта, че за изработването на една 3D-рисунка са необходими най-малко 10 дни. Нужна е специална техника, тъй като рисунките се правят навън, където температурните амплитуди са различни през годината.
Гостите от Къркларели разгледаха най-новите експонати в общинския музей. Положиха цветя пред бюст-паметник на Сабахаттин Али, който се намира в двора на общинския музей.
Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет в Къркларели специалност „Икономика”.Прочитания: 319 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи