Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПЪРВА КОПКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА В МЛЕЧИНО
21 Март 2017

  [Още снимки]

Започна реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в ардинското село Млечино. В понеделник кметът на родопското село Гюлистан Садула и представител на фирмата изпълнител направиха първата копка. Строителството предвижда смяна на етернитовите тръби с нови пластмасови тръби. Проектът е на община Ардино и е с национално финансиране.
Азбесто-циментовите тръби съгласно Закона за здравето са забранени за употреба. Освен това, поради честите аварии, при тях се отчитат и големи загуби на питейна вода.
"С настоящият проект проблемът с питейното водоснабдяване в Млечино и околните махали ще бъде разрешен. За преодоляване на острия недостиг на питейна вода през летните месеци се предвижда да се поставят и водомери за оптимално използване на водните количества", сподели селският управник.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад отбеляза, че осигуряването на населените места с ВиК услуги е от първостепенно значение за ръководството на общината. "Предвиждаме реализиране на подобни проекти и за селата Бял извор, Падина, Жълтуша, Брезен и Ябълковец", уточни Ресми Мурад.
В Млечино водопроводна мрежа е изградена в началото на 60-те години на миналия век и се водоснабдява от два водоизточника - местността „Вардар” и Туристическия комплекс „Белите брези”. Особено през летния сезон местните водоизточници значително намаляват дебита си, което води до режимно подаване на вода.

Прочитания: 329 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари