Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПОРТРЕТИ НА ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ОТ СВЕТУЛКА КРАСЯТ МЕСТНОТО КМЕТСТВО
29 Март 2017

  [Още снимки]

Кът с портретни снимки на видни личности от ардинското село Светулка бе направен в сградата на кметството. Инициативата е на кметицата Фериха Хайри.
„Отдавна имах намерение да поставям портретните снимки на известни личности от селото в антрето на кметската сграда. Щастливи и горди сме, че тук са родени бившият вицепремиер на Турция Ертурул Ялчънбайър, бившият почетен консул на България в Бурса Хаяти Коркмаз, композиторът и диригентът Мелтун Кадъоглу и писателят –общественик Мюмюн Алтъндиш. Сега всеки местен жител и гост на селото ще има възможност да види портретите им”, сподели кметицата на Светулка. Тя уточни, че е щастлива от факта, че е успяла да превърна Светулка в по-добро място за живеене през
последните няколко години. „Асфалтирани са пътищата до махалите Халилходжалар, Мамутлар, Азманлар и Джебеджилер. С подкрепата на общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад и труда на местните жители беше водоснабдено централната част на селото”, заяви Фериха Хайри. Тя посочи още, че е направен и основен ремонт на електрическата мрежа в района. „Изцяло бяха подменени стълбовете и проводниците в махала Халилходжалар и централната част на селото. С помощта на изселници, местното население и с подкрепата на кмета Ресми Мурад е възстановена месчидът в махала Джебеджилер, ремонтиран е и месчидът в Светулка. В централната част на селото бяха изградени подпорни стени, ремонтирана бе и сградата на кметството", заяви Фериха Хайри. Тя е родена в град Кърджали, но родното й място е село Светулка. Отгледана и възпитана от добро, сплотено и трудолюбиво семейство. Завършила е СОУ „Васил Левски" в Ардино. Омъжена, с двама сина.

Прочитания: 573 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари