Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
БЕЙХАН ЕМИН (МАЙКЪЛА): ЛЮБОВТА МИ КЪМ ТЕНИСА СЕ ОКАЗА ПО-СИЛНА ОТ ОТЧАЯНИЕТО
11 Април 2017

  [Още снимки]

Въпросите зададе: Гюнер ШЮКРИ

Бейхан Емин е роден на 5 август 1985 година в Ардино. Започва да играе тенис на 8-годишна възраст. Негов първи треньор е сегашният наставник на „Юнак” Бахри Юмер. Бил е състезател на СКТМ „Юнак 2005”, „Никена” (Хасково), „Дендтрит” (Неделино) и НСА (София). В спортната си кариера има над 40 медала от републикански и международни състезания. Сред най-значимите му успехи е бронзовото отличие от Балканиадата за юноши в Турция. Завършил е Националната спортна академия в София. Женен, с едно дете.- Кога и как се запозна с малкото топче. Бихте ли върнали лентата на годините назад?

- Тенисът на маса е моят живот. За първи път хванах хилката в бившия завод „Аврора” при чичо ми, те там имаха една тенис маса, където играехме. Бях на 8 годинки когато за първи път влязох в залата вътре имаше сигурно около 40-50 деца. На втората седмица, първият ми треньор Бахри Юмер ни строи всичките 50 деца. Каза ни, че днес ще имаме изпит, който се състои от различни упражнения и накрая ще останем само 8 деца и за моя радост аз бях един от 8-те деца, които са успели да грабнат окото на първия ми треньор.

- Разкажи ни накратко за състезателната си кариера?

- До 18-годишна възраст във всичките възрастови групи, в които съм се състезавал винаги съм бил сред най-добрите 3-ма на България. Най-голямото разочарование, като състезател изпитах на 15 години, когато не бях поканен да се състезавам за националния отбор на България макар да бях станал републикански вицешампион и 3-ти на Топ 12. И след това състезателната ми кариера започна да отслабва. Бях отчаян, не виждах смисъл да продължа,позволих на отчаянието да ме победи. Но любовта ми към тениса се оказа по-силна от отчаянието. И си казах „Добре, като състезател се провали, сега трябва да продължиш и да изградиш състезатели, които да постигнат резултатите, които ти не успя като състезател”. Болката от провала не ме оставяше намира и си обещах повече никога да не се оставя да ме победи отчаянието.За това реших да кандидатствам за треньор в Национална спортна академия (НСА).

- Напоследък сме свидетели на доста добри резултати на ардинските тенисисти, безспорно една от причините за тези резултати са треньорите. Според теб какви качества са нужни на един спортист, за да е добър треньор?

- На първо място да има търпение и да знае как да спечели вниманието на децата особено, ако са по на 6 или 7 годинки. Изморително е, но на мен ми доставя удоволствие. Децата са като гъба попиват всичко много бързо.

- Кога и как започна треньорската си дейност?

- Започнах преди 4 години. След като завърших НСА се върнах в Ардино и отидох при кмета на общината Ресми Мурад. Споделих с него за плановете и амбициите си развитието на тениса в Ардино. След което започнах да работя с една група момиченца, които миналата година успяха да извоюват Републиканската титла при 12 годишните. Надявам се и за напред да продължават да жънат успехи за Ардино.

- И накрая искаш ли да посъветваш нещо бъдещите тенисисти и тенисистки ?

- Да мечтаят и за нищо на света да не се отказват от тях. И да запомнят без болка и с ръце в джобовете никога няма да усетят вкуса на победата. Нека не забравят, че болката е временна, но ако се откажат от мечтите си тя ще трае вечно. Нека болката им ги направи по-силни, а не по-слаби!

Прочитания: 146 пъти

 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Кого бихте определили за Спортист на 2017 година в Община Ардино?

Д-р Еркин ОСМАН (Млечино) – Шахмат
Цветелина Георгиева (Ардино) – Тенис на маса
Сиделя Мутлу (Ардино) – Тенис на маса
Вероника Кехайова (Ардино) – Тенис на маса
Дилек Юсеинова (Ардино) – Тенис на маса
Деница Радева (Ардино) – Тенис на маса
Даниела Сурчева (Ардино) – Тенис на маса
Беррин Хайрула (Ардино) – Тенис на маса
Сечил Фейзулова (Ардино) – Тенис на маса
Нуркан Халилходжа (Ардино) – Тенис на маса
Дженгиз Ахмедов (Ардино) – Тенис на маса
Румен Сурчев (Ардино) – Тенис на маса
Стивън Адев (Ардино) – Тенис на маса
Ивайло Огнянов (футбол)
Артун Юсеинов (футбол)
Отборно - Момичета на СКТМ „Юнак“ (Ардино)
Отборно - Момчета на СКТМ „Юнак“ (Ардино)
Отборно - Пенсионерски футболен клуб „Аврора“ (Ардино)
Отборно - Аматьорски футболен отбор „Вардар“ (Млечино)
Отборно - Детски футболен отбор „Юнак” (Ардино)


Начална дата на анкетата:
2017-12-13


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Вили Болярка Хотел Кърджали Комплекс Маказа