Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ „САБАХАТТИН АЛИ И ЛИТЕРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ И НА БАЛКАНИТЕ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В АРДИНО
19 Април 2017


По случай 110-годишнината от рождението на световно известния писател, поет, преводач и журналист Сабахаттин Али, от 18 до 20 май в Ардино ще се проведе Международен симпозиум на тема „Сабахаттин Али и литературата в България и на Балканите”. Организатори на значимата културна проява са Община Ардино и фондация „Турска литература в Кипър, на Балканите и в Евразия» (КЪБАТЕК), с подкрепата на Министерството на културата.
Това ще бъде първото в историята на Ардино научно събитие, което ще се проведе в родното място на писателя-хуманист. Почетен председател на Организационния комитет е кметът на Община Ардино Ресми Мурад.
„Целта на симпозиума е засвидетелстване от страна на жителите на родния му град Ардино на почит към паметта на Сабахаттин Али, популяризиране на дълбоко реалистичното му творчество сред днешните поколения, за тяхното ценностно и духовно извисяване. Симпозиумът ще допринесе за задълбочаване на изследванията върху богатото творческо наследство на Сабахаттин Али и за утвърждаване на културното сътрудничество на Балканите”, сподели кметът Ресми Мурад.
В симпозиума ще участват учени и писатели от България (от Институт „Балканистика” при БАН, ПУ „Паисий Хилендарски”, Шуменския университет „К. Преславски”), Турция (Анкарския университет), Холандия, Руската федерация (Санкт-Петербургския университет), Кипър (Американски университет), Азербайджан. Очаква се културната проява да бъде посетена и от длъжностни лица от Министерството на културата, представители на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси при Министерския съвет, Фондация „Междуетническа инициатива” и Сдружение „Толерантност”.
Предвижда се издаване на Сборник с представените на Симпозиума доклади и научни съобщения, който ще бъде предоставен на културните и образователните институции.

Прочитания: 246 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи