Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ЖЪЛТУШЕНЦИ ОТНОВО ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНЦИ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА
02 Май 2017


За четвърта поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий" от ардинското село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели първото място в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Надпреварата се проведе в Обединения детски комплекс в Кърджали. Второто място зае отборът на СУ „Отец Паисий” от Кърджали, а на трето останаха учениците от
основно училище „Хр.Смирненски” от джебелското село Рогозче.
В състезанието по няколко теми сили мериха 7-те първенци в общинските надпревари. В първия модул бяха проверени чрез тест теоретичните знания на състезателите. Практическият модул беше организиран в центрове – „Защита при бедствия", „Защита при промишлени аварии", „Пожарна безопасност", „Първа помощ" и „При наводнение”. В него отборите трябваше да демонстрират уменията си за справяне с конкретни кризисни ситуации и оказване на първа помощ на пострадали.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Гергана Терзиева (кап.), Нели Даматова, Габриела Новакова и Виктория Ангелова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят областта на националната надпревара, която ще се проведе през юни.
Всички отбори получиха предметни награди, а победителите грамоти и купи, които бяха връчени от комисар Сергей Заимов, директор на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали.
Отборът от Жълтуша се подготви за състезанието в рамките на кръжока „Млад спасител” по проекта на Министерството на образованието и науката „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (Твоят час).
„Отлично представяне. Цяла учебна година децата работиха и положиха големи усилия в , за да постигнат този успех. Целта ни е да представим достойно общината и в националната надпревара", сподели ръководителят на жълтушеския отбор Наталия Хаджиева.

Прочитания: 462 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари