Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ В АРДИНО
18 Май 2017

  [Още снимки]

„В тази зала, под този покрив е работил бащата на големия творец-хуманист Сабахаттин Али, може би на двора, където днес е издигнат негов Бюст-паметник, малкият Сабахаттин да е подтичвал подир баща си. Този въздух, тази атмосфера днес, тези дни ще проникне – убеден с в това – в белите Ви дробове и ще зареди сърцата Ви с нови трепети и вълнения. Дишайте дълбоко този въздух. Отворете сърцата си към доброто, към възвишеното – неща, които Сабахаттин Али е смятал за велика общочовешка мисия на литературата и изкуството”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад и почетен председател на Организационния комитет при откриването на Международния симпозиум на тема „Сабахаттин Али и литературата в България и на Балканите”. Ресми Мурад подчерта, че в продължение на три дни хората на Ардино ще имат редкия шанс да научат толково много за Сабахаттин Али и неговите творби от толкова значими негови изследователски. Научният форум е по случай 110-годишнината от рождението на световно известния писател, поет, преводач и журналист Сабахаттин Али. Събитието се провежда в Общинския музей и ще продължи до 20 май. В него ще вземат участие учени и писатели от България, Турция, Кипър, Русия, Холандия, Азербайджан, Узбекистан, Иран.
Специален гост на симпозиума бе Ертугрул Ялчънбаир, бивш виден политик и вицепремиер на Турция, с корени от Светулка. В своето приветствие той подчерта, че научните изследователи, писатели и творци имат огромната мисия и задача да създават творби, които да насочват човечеството към идеите на мира, толерантността, добруването.
Преди началото на форума многобройните изследователи от 8-те страни положиха венци и цветя пред бюст-паметник на Сабахаттин Али, който се намира в двора на общинския музей.
Организатори на значимата културна проява са община Ардино и фондация „Турска литература в Кипър, на Балканите и в Евразия» (КЪБАТЕК), с подкрепата на Министерството на културата.

Прочитания: 459 пъти

 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи