Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ В АРДИНО
18 Май 2017

  [Още снимки]

„В тази зала, под този покрив е работил бащата на големия творец-хуманист Сабахаттин Али, може би на двора, където днес е издигнат негов Бюст-паметник, малкият Сабахаттин да е подтичвал подир баща си. Този въздух, тази атмосфера днес, тези дни ще проникне – убеден с в това – в белите Ви дробове и ще зареди сърцата Ви с нови трепети и вълнения. Дишайте дълбоко този въздух. Отворете сърцата си към доброто, към възвишеното – неща, които Сабахаттин Али е смятал за велика общочовешка мисия на литературата и изкуството”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад и почетен председател на Организационния комитет при откриването на Международния симпозиум на тема „Сабахаттин Али и литературата в България и на Балканите”. Ресми Мурад подчерта, че в продължение на три дни хората на Ардино ще имат редкия шанс да научат толково много за Сабахаттин Али и неговите творби от толкова значими негови изследователски. Научният форум е по случай 110-годишнината от рождението на световно известния писател, поет, преводач и журналист Сабахаттин Али. Събитието се провежда в Общинския музей и ще продължи до 20 май. В него ще вземат участие учени и писатели от България, Турция, Кипър, Русия, Холандия, Азербайджан, Узбекистан, Иран.
Специален гост на симпозиума бе Ертугрул Ялчънбаир, бивш виден политик и вицепремиер на Турция, с корени от Светулка. В своето приветствие той подчерта, че научните изследователи, писатели и творци имат огромната мисия и задача да създават творби, които да насочват човечеството към идеите на мира, толерантността, добруването.
Преди началото на форума многобройните изследователи от 8-те страни положиха венци и цветя пред бюст-паметник на Сабахаттин Али, който се намира в двора на общинския музей.
Организатори на значимата културна проява са община Ардино и фондация „Турска литература в Кипър, на Балканите и в Евразия» (КЪБАТЕК), с подкрепата на Министерството на културата.

Прочитания: 641 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари