Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АРДИНО ПОЛУЧИ ОТЛИЧИЕТО „ЗЛАТНА ЯБЪЛКА“ ЗА ПРИНОС КЪМ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2017

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад получи награда „Златна ябълка 2017“, която се присъжда от Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата в България. Призът беше връчен за 7-ми пореден път в сряда в Софийската градска художествена галерия. На официалната церемония присъстваха кметът на София Йорданка Фъндъкова и зам. министърът на образованието и науката Деница Сачева.
„Радвам се, че усилията ни се оценяват и сме забелязани от Националната мрежа за децата. Това е още едно признание за нашата работа, за отношението ни към малчуагните
Много съм щастлив и то факта, че точно в навечерието на Международения ден на детето – 1 юни получаваме таково призвание и оценка за отношението ни към подрастващите, които са бъдещето и най-ценната възрастова група от хората“, заяви Ресми Мурад.
Наградите “Златна ябълка”се връчват на изявени личности, организации и институции за подобряване на живота и грижите на децата в България в категориите: „Болница“, „Община“, „Медии“, „Училища“, „За цялостен принос“ „Благотворител“ и „Личност“.
Община Ардино се класира на първо място в категорията „Община“ измежду много номинирани общини от страната за развиване на услугите и политиките за деца. На второ и трето място се класираха общините Русе и Враца. Тези дейности община Ардино постига чрез предоставяне на социални услуги, а именно: Център за обществена подкрепа, социалната услуга „Приемна грижа“, проектът по Оперативна програма „Ранно детско развитие“, „Предоставяне на интергирани социални услуги за устойчиво ранно детско развитие и активно социално включване“, проект „Независим живот“ - подкрепа за родители за отглеждане на деца с увреждания с услугите „Личен асистент“ и „Домашен помощник“, благоустроени паркове, детски кътове.
Община Ардино гарантира задължително предучилищно и училищно образование като няма необхванати и/или отпаднали деца. Чрез местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни деца се организират превантивни дейности за недопускане на закононарушения. Центърът за подкрепа на личностното развитие създава условия за удовлетворяване интересите и потребностите на децата в сферата на спорта, туризма, науката и изкуството.Прочитания: 699 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари