Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
„ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ И УЧИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК”
14 Юни 2017

  [Още снимки]

Учениците от VI-ти клас от група „Забавлявай се и учи английски език”към СУ „Васил Левски” в Ардино с ръководител Азис Мурад проведоха своята публична изява на 15.06.2017г. Гости на изявата бяха: Аника Петрова-директор на СУ „Васил Левски“-Ардино, Кемал Алиев-Секретар на община Ардино и член на Обществения съвет по проект "Твоят час", преподаватели от гимназията и ученици.
Изявата протече на два етапа. В първата част учениците от групата, започнаха с изпълнение на една много популярна Коледна песен на английски.След това продължиха с представяне на няколко скеча от различни социални и житейски ситуации: „В ресторанта”, „ В банката”, „При училищната медицинска сестра”. Няколко ученици декламираха стихове (текст от актуална песен за опазване на околната среда), която звуча от CD- плейъра.
Във втората част учениците от групата бяха разделени на два отбора „А” и „Б”, съответно с капитани Нанси Райчева и Сибел Сезгинова. В съзтезателна форма, те решаваха лекскикален тест, с критерии: бързина и вярно отговорени въпроси. Победи отбора с капитан Сибел Сезгинова. Учениците се справиха с поставените задачи, като показаха, че умеят да решават тестови задачи, както с отворен, така и със затворен отговор, което показа колко и какво са научили участниците в групата, през настоящата учебна година!
Всеки верен отговор носеше 1точка. При отговор на въпрос на отсрещния отбор, за който не е получен отговор от съответния отбор –се получава допълнително 1точка. На първо място се класира отбора, получил повече точки от другия отбор.
Инициативата е в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката (МОН) „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час).
В СУ „Васил Левски” в Ардино има 19 клуба по проект "Твоят час", които работят в различни направления - спорт, наука, техника и технологии, здравно образование и здравословен живот, начин на живот и гражданско образование.

Прочитания: 589 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари