Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ЖИТЕЛИ НА СЕДЕМ СЕЛА В АРДИНСКО НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ НЕПРОХОДИМИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА
19 Юни 2017

  [Още снимки]

С плакати „И ние имаме право на нормални и безопасни пътища“, „Кой ще ни плати ремонта на колите?“ „Лоши пътища – обезлюдени села“ и „Ние плащаме данъци, плащаме винетки – искаме нормални пътища“, десетки жители на ардинските села Брезен, Боровица, Китница, Сухово, Голобрад, Любино и Русалско блокираха днес главния път от Кърджали до Ардино в района на Чубрика. Те протестираха заради огромните дупки по 22-километровата отсечка от кърджалийското село Кобиляне до Сполука. Пътят е непроходим се нуждае от спешен ремонт.
„Отсечката не е ремонтирана от десетилетия, само правят кърпежи. Особено трасето от Боровица до Сполука е като след бомбардировка в Афганистан. И ние искаме да имаме нормални пътища, за да живеем по родните си места. Държавата вместо да ни помага, прави обратното“, заяви кметът на Китница Сали Мюмюн. Той подчерта, че ако не се предприемат спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на пътя
от страна на Областното пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“ ще организират протест пред Министерството на регионалното развитие в София. „Искаме да бъдем чути. Искаме да се развива туризмът. А как ще го развиваме, когато нямаме нормални пътъща. Ще се борим докрай, за да извоюваме правата си“, категоричен бе кметът на Китница.
Фахреттин Бекир от Китница досега е изпотрошил три коли от лошия път. „Селата умират заради лоши пътища. Само ни лъжат. Докога? Ако се наложи ще направим и гладна стачка“, негодува той.
От 2014 до 2017 година ръководството на община Ардино е изпратило десетки писма до Областното пътно управление и до АПИ-София за предприемане на мерки за реконструкцията и рехабилитацията на трасето, но все още няма предприети реални действия. Състоянието на пътя към настоящия момент е крайно незадоволително с множество дупки и коловози, което го прави почти неизползваем.
Припомняме, че този път обслужва 9 населени места с близо 5 000 души население, два хотела и енергийна система – ВЕЦ „Хладилника“. Наложително е да бъде извършен основен ремонт и цялостна реконструкция и рехабилитация на посочения участък.


Прочитания: 544 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари