Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
3D РИСУНКА КРАСИ ЦЕНТЪРА НА АРДИНО
23 Юни 2017

  [Още снимки]

Уникална 3D рисунка, изобразяваща малки сърнички, радва ардинци и гостите на града. Тя се намира в централния парк и бе открита официално днес от кмета на общината Ресми Мурад. Това е втората 3D картина, която се рисува в Ардино. Предишната, която изобразяваше плуващи делфини, беше направена в антрето на СУ „Васил Левски“. Автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от побратимената община Къркларели (Лозенград), а координатор на прокета е Федаи Каврък.
На откриването присъстваха още областният лидер на ДПС Изет Шабан, гл.специалист „Връзки с обществеността” към побратимената община Къркларели Варол Шен, ученици и граждани.
„Тази уникална 3D рисунка е първата в областта и е обща ценност за всички ардинци. Надявам се да бъдем добри стопани, да я опазим възможно най-дълго време, за да могат жителите и гостите на общината да се радват на нея“, заяви Ресми Мурад. Той благодари на кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу за съдействието. Това са плодовете на приятелството и сътрудничеството между двете побратимени общини. Надявам се в бъдеще да реализираме още повече подобни инициативи“, заяви още Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство винаги е организирало и подкрепяло прояви в сферата на културата и изкуството.
Младата художничка Ейлем Чалъшкан отбеляза, че нарисувала втората си рисунка в Ардино в рамките на две седмици. За нещастие времето беше много дъждовно, но се справих. Тук хората са много любезни и гостоприемни“ сподели Ейлем Чалъшкан. Тя изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното съдействие при реализацията на проекта.
„Оригинално. Радваме се, че в Ардино се правят такива интересни и необикновени рисунки“, споделиха ардинчани.
Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет, специалност „Икономика”. Обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата турска художничка, която прави 3D рисунка в пределите на Европейския съюз.

Прочитания: 885 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари