Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ОТЧЕТЪТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО В АРДИНО ПРЕДИЗВИКА ОСТЪР ДЕБАТ
27 Юни 2017


Докладът за дейноста на Държавното горско стопанство в Ардино предизвика близо час и половина „дебат“ по време на поредното редовно заседание на общинския съвет в Ардино, което се проведе във вторник. Споровете по точката започнаха след писмената информация, която предостави директорът на местното горско стопанство Емил Войводов. Той отговаряше повече от час на въпросите на кметовете на населените места, общинските съветници и ръководството на общината.
Кметовете на Падина (Кямил Кичуков) и на Ахрянско (Джабит Еминов) поставиха остри въпроси, свързани с инфраструктурата на населените места. Селските управници поискаха да се възстановят общинските пътища, които са били „разбити“ от колите на дърводобивните фирми. Те проявиха желание да има координация за контрол на ДГС и на кметовете с фирмите, които са сключили договор за дървесина. А в договорите изрично да бъде посочено землището, както и телефон за координация и контрол.
Кметът на Бял извор Зехни Емин сигнализира, че фирмите, доставят дървесина за огрев на хора, които живеят извън пределите на общината, преди да се задоволят нуждите на жителите на общината.
Изненадващо в подкрепа на селските кметове се изказа и съветникът от ГЕРБ Съби Узунов. Той препоръчи на шефа на горското стопанство в Ардино да се засили контролът по общинските пътища. Да се назначи комисия, която да разгледа щетите, които са нанасени от колите на дърводобивните фирми.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад посочи, че има необходимост от въвеждането на нова гаранция, която да е насочена за възстановяване на техническата инфраструктура. Той акцентира на момента, че дървесината се изнася от територията на общината, но не се инвестира достатъчно за изграждане на пътища в горските територии. Също така, каза, че недоумява от фактите, когато има изградени съоръжения от преди десетилетия, за които сега от общината при подготовка на проекти се изисква да отреждат сервитутни зони. „Това е недорозумение, коетo трябва да се изчисти“, заяви Ресми Мурад.
Въпреки острите и разгорещени дебати отчетът за дейността на ДГС в Ардино бе приет.

Прочитания: 775 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари