Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ОТКРИ НОВОИЗГРАДЕНАТА АВТОГАРА В АРДИНО
28 Юни 2017

  [Още снимки]

Днес кметът на община Ардино Ресми Мурад, заедно със собственика и управител на „Меаца” ЕООД – Кърджали инж. Фахри Идриз и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям откриха новоизградената автогара в центъра на града.
„Днес ние откриваме първата реална, истинска, модерна сграда, проектирана и построена за автогара, даваща адекватна визия за нашия малък, но китен родопски град“, заяви в приветственото си слово, кметът на общината Ресми Мурад. Той отбеляза, че новата автогара ще бъде модерен комуникационен пункт, място за безопасно ползване на транспортните средства. Ще осигурява всички удобства на пътниците, майките с деца, хората в неравностойно положение и специфични нужди. „Автогарата е съществена част от градската техническа и транспортна инфраструктура. Колкото тя е по-иновативна и съвременна, толкова градът ще бъде по-достъпен и привлекатлен за търговци, бизнесмени и туристи“, заяви още Ресми Мурад.
На откриването на автогарата присъстваха областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, арх. Станислав Луков, проектант на обекта, началникът на РПУ в Ардино главен инспектор Щилян Узунов, общински съветници от местния парламент, кметове на населени места, граждани. Малчуганите от ДГ „Слънце“ под ръководството на директора Димитрина Александрова изнесоха кратка музикална програма.
Собственикът и управител на „Меаца” ЕООД инж. Фахри Идриз отбеляза, че за него е изключителна чест да открие новата автогара в Ардино. „Имате невероятна автогара. Тя е една от най-хубавите в страната. Надявам се, че ще бъдете и добри стопани“, заяви инж. Фахри Идриз.
Общинският съветник от местния парламент Съби Узунов поздрави общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад за новата модерна автогара. „Това е не само придобивка за жителите на общината, но и за всички гости на китното ни градче“, заяви Съби Узунов.
Новата придобивка е реализирана по проект на община Ардино по Публично инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Проектът е на арх. Станислав Луков и на неговото архитектурно бюро „Луков-Дизайн“ – Кърджали.
Автогарата включва зала за пътници; билетно, информационно и багажно гише; стая за майки с деца, помещения за офиси и търговски обекти. Тя е достъпна за трудно подвижни лица и хора с увреждания. Разполага с климатична и топлинна инсталация, както и санитарни възли. Към нея има и парко места.
Ваизът на Районното мюфтийство и председател на местното джамийското настоятелство Сезер Айханов направи дуа (молитва) за новата придобивка.
След откриването всички присъстващи бяха нагостени с 9 казана пилаф за здраве и благополучие, осигурени от фирмата-изпълнител на обекта.

Прочитания: 604 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Трябва ли у нас да се въведе еврото?

Да, така стандартът ни по-бързо ще се изравни с европейския, а и ще паднат лихвите по кредитите.
Да, но само ако държавата измисли начин да предпази хората от инфлацията с по-високи заплати.
Не, защото веднага цените ще станат двойни.
Не, защото и с левове, и с евро, все ще сме на опашката на Европа.
Какво повече, нали нашите печатари факири отдавна въведоха еврото.


Начална дата на анкетата:
2018-06-18


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи