Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ПЕНСИОНЕРИ ОТ АРДИНО СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД БЮСТ-ПАМЕТНИКА НА САБАХАТТИН АЛИ В КЪРКЛАРЕЛИ
09 Юли 2017


През уикенда пенсионери от Ардино посетиха Турция с маршрут Одрин (Едирне), Люлебургаз и Къркларели (Лозенград). Двудневната екскурзия бе организирана от местния клуб на пенсионерите с подкрепата на община Ардино. Кметът Ресми Мурад предостави на възрастните хора общински транспорт, за да сбъдне желанието им да разгледат и опознаят част от историческите и културни забележителности на южната ни съседка.
Двудневното пътуване бе наситено с много впечатления. По случай 110-годишнината от рождението на световно известния турски писател, поет, преводач и журналист Сабахаттин Али екскурзията започна от Къркларели. Тук в централната градска част има парк, който носи името на Сабахаттин Али, роден в Ардино през 1907 година. Ардинчани бяха посрещнати от Варол Шен, гл.специалист „Връзки с обществеността” към община Къркларели и Бирсен Мерич, председател на местният клон на „Сдружението за подкрепа на съвременния начин на живот”.
Възрастните хора от Ардино поднесоха венец пред паметника на Сабахаттин Али, който се намира в едноименния парк в центъра на града. С едноминутно мълчание почетоха паметта на световно известния писател-хуманист. Председателят на Клуба на пенсионерите Гюнер Мюмюн поднесе топлите поздрави на ардинчани. „Щастливи сме, че сме тук. Тази визита е един подарък за нас от кмета на община Ардино Ресми Мурад, който винаги е отворен към културните инициативи“, заяви Мюмюн.
Председателят на „Сдружението за подкрепа на съвременния начин на живот” в Къркларели Бирсен Мерич заяви, че тук за 27 поредна година се провеждат ежегодни културни празници под надслов „Дни на Сабахаттин Али” и по този начин градът се превръща в място, където паметта за големия писател е винаги жива. Тя отбеляза, че тази година по повод 110-годишнината от рождението на писателя около пространството пред бюст-паметника на Сабахаттин Али, който е изграден през 2010 г. от кърджалийския скулптор Зиятин Нуриев, са засадени две борчета. „Надяваме се, тези млади дръвчета растейки ще бъдат символ на братството, приятелството и мостовете между побратимените общини Ардино и Къркларели“, заяви Бирсен Мерич.
От името на пенсионерите председателят на Клуба Гюнер Мюмюн изказа своята искрена благодарност към кмета Ресми Мурад за оказаната помощ и подкрепа за осъществяването на екскурзията. Той благодари и на собственика и шофьора на фирма „Олмена 06” Фаик Шакир , за приятното и безаварийно пътуване.

Прочитания: 718 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари