Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
АЙДЪН ЙЪЛМАЗ В АРДИНО: ЗА НАС Е ГОЛЯМО БОГАТСТВО ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО
18 Юли 2017

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си цялото ръководство на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, начело с предеседателя му Айдън Йълмаз. На срещата присъстваха членовете на Управителния съвет на Сдружението Юксел Юртсевер, Олджай Чошкун, Енис Гюнеш, Айхан Тамсьоз, Осман Ялчънкая, Бейджан Акън, Юсеин Касапоглу, Ерол Четин, Сейфи Чошкун. Тук бяха още Хаяти Коркмаз, съветник на Сдружението, член на Балканския политически клуб и бивш депутат в Турския Меджлис.
Гостите от южната ни съседка бяха приети и от председателя на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям.
Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между общината и Сдружението. Айдън Йълмаз изрази увереността си в бъдещото задълбочаване на двустранното сътрудничество. „Винаги идваме тук с желание и ентусиазъм. За нас е голямо богатство да бъдем заедно. Тук сме родени и нашите сърца са отворени за решаване на вашите житейски проблеми“, заяви Айдън Йълмаз. Той подчерта, че през последните години обликът на Ардино е коренно преобразен. „Пътувал съм по целия свят, но такъв хубав, подреден, чист град съм срещнал много рядко. Надявам се тази тенденция за развитие да продължи и за в бъдеще, за да бъде Ардино „марка“ в света. Искам да поздравя цялото ръководство на общината, за усилията, които полагат. Не случайно девизът на Сдружението ни е „Светът се смалява, а Ардино расте““, заяви Йълмаз.
От своя страна, кметът Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям приветстваха земляците си от Бурса с добре дошли в родния си край. Те изказаха голямата си благодарност към ръководството на Сдружението за вниманието, което отделя към проблемите на местните жители.
„Повече от 20 години е имало диалог и двустранно сътрудничество между местната власт и ръководството на Сдружението. Вие сте пример как с воля и силен дух се създава една организация в чужбина. Ардинчани са разпръснати на много места по света, но само в Бурса има такава сплотена и единна организация. Тези взаимоотношения ни сплотяват, стоплят и свързват.. Надявам се това сътрудничество да продължи и за в бъдеще. Колкото повече се сплотим, толкова по-силни ще бъдем“, заяви Ресми Мурад.
Председателят на Сдружението Айдън Йълмаз връчи плакети на кмета Ресми Мурад и Сезгин Байрям в знак на приятелство и двустранното сътрудничество.
По късно гостите от Турция имаха възможност да разгледат новоизградената автогара в центъра на града. Председателят на Сдружението Айдън Йълмаз обеща да направи дарение от посетителски пейки както за автогарата, така и за коридорите в общинската администрация.

Прочитания: 615 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари