Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СЪБОР В ЧУБРИКА СЪБРА СТОТИЦИ РОДОПЧАНИ И ИЗСЕЛНИЦИ
20 Август 2017

  [Още снимки]

През уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Западна Европа и Австралия.
Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на община Ардино инж. Кемал Алиев.
„Всяка година ние ще се съберем на този площад, за да покажем, че сме запазили традициите, бита и културата на нашите предци. Вие днес отното се връщате към корените си, спомняте си с обич за детството, младостта и годините прекарани тук, споделште радости и болки с познати и близки“, заяви селският управник Фердун Али. Той изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор- бизнесмените Туран и Назми Джанбаз.
С приветствено слово към присъстващите се обърна председателят на Организационния изселнически комитет Адем Гюнгьордю от Мелбърн, Австралия. „Родното място е много ценно”, заяви емигрантът в Австралия.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи група „Вектор‘ от Кърджали. Бурни аплодисменти обраха и 12-годишната солистка от Ябълковец Джансу Велиева и 13-годишният рап изпълнител Джанер Юсеин от кърджалийското село Кобиляне. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро.

Прочитания: 872 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари