Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОБСЪДИХА ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА АРДИНО
31 Август 2017

  [Още снимки]

Общественото обсъждане на проекта за Общ устройствен план (ОУП) на община Ардино, както и докладът за екологичната оценка към него, отново премина при голяма активност и интерес от местното население и изпълнителната власт. В него участие взеха председателят на местния парламент Сезгин Байрям, ръководителят на колектива от ДЗЗД „Архсет - Димитрова - Салджиева“ арх. Хубена Салджиева, ландшафтен арх. Мария Ковачева, инж. Надежда Парлъкова, инж. Стойчо Стоев, гл.арх. на общината Росен Хаджиев. Тук бяха още Бисер Велинов, гл. експерт в РИОСВ-Смолян, кметове на населени места, представители на държавни институции, граждани.
Арх. Хубавена Салджиева представи структурата на Предварителния проект за ОУП, текстовата част с правила за норми за прилагане на плана и графичните материали. „Планът е реалистичен, тъй като ръководството на общината взе активно участие в създаването му. Посочени са най-неотложните потребности към момента, и какви перспективи се виждат за развитието на общината. Общината има ясна визия за развитието й“, заяви арх. Салджиева.
Арх. Людмил Гочев запозна присъстващите с доклада по екологичната оценка на плана и доклада за съвместимост, предмета и целите за опазване на зоните по Натура 2000. Той подчерта, че проектът е изключително щадящ по отношение на Околната среда. „Териториите, които евентуално биха отнели от Защитените зони при реализацията на предвидените 100% от Общия устройствен план няма да прехвърлят 9 хектара“, уточни имж. Гочев.
Основен акцент на обсъждането бе необходимостта от изграждане на допълнителни водоснабдителни съоръжения на територията на общината, особено в района на Горно и Долно Прахово, Башево, Търна, Чернигово, Китница, Сухово, Боровица. Кметовете на населените места имаха допълнителни предложения за водоснабдяване с кнкретни идеи и предложения за нови транспортни трасета.
Инж. Стойчо Стоев, експерт ВиК заяви, че за решаването на недостига на питейна вода в района на Горно и Долно Прахово, Башево, Търна, Чернигово, Китница, Сухово, Боровица и зоната за туризъм на опашката на яз. „Кърджали“ се предвижда обследване на терасата на р. Давидовска при вливането в р. Арда, както и изграждане на помпена станция и подаване на вода за целия район. „Давидовска река е с постоянен приток, не пресъхва през летния период. На нея има хидрогеоложки замервания и се явява единствен водоизточник в района с възможност за целогодишно подаване на вода“, заяви инь. Стоев.

Прочитания: 429 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи