Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СЪБОРЪТ В БОРОВИЦА СЪБРА РОДНИНИ И ГОСТИ
28 Август 2017

  [Още снимки]

През уикенда в ардинското село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа.
Гости на празника бяха народният представител от ДПС Ерол Мехмед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
„Тези празници са символи на единството, сплотеността и взаимопощта. Днес ние отбелязваме не само деня на селото, но и деня на единството, заедността, комшулука. Надявам се да превърнем тази инициатива в традиция”. Това каза в обръщението си към жителите и гостите на селищния празник в ардинското село Боровица кметицата Айсел Мехмед. Тя изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на празника. Благодари и на местния животновъд Гюнай Сакъп, осигурил жертвеното животно за мевлида.
„През последните години Боровица намери правилният път за обединяване. Вярвам, че ако всички се обединим и бъдем заедно ще постигнем много неща“, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад.
Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения на местни ученици, както и интересни спортни мероприятия. Прозвучаха стихове и песни за родния край, изпълнени от учениците от местното основно училище „А.С.Макаренко” под ръководството на учителките Хълмие Фарис и Сезгюл Бекир.
12-годишната Неврие Смаил от Боровица просълзи всички с емоционалното си стихотворение „Лявата ми страна боли мамо”. A 9-годишната Ейлюл Ферад от Бурса изпълни мелодии на йоника и обра аплодисментите на присъстващите.
В програмата със свои изпълнения се включи и новосформираната местна фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“.
Победител във футболния турнир стана отборът на „Вардар“ от Млечино, а в надпреварата по шахмат Ерсин Али от Бурса. Призьорите бяха наградени с парични награди и грамоти.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижиха музикантите Ердан Чауш от Млечино и Байрамали Мюмюн от Кърджали.
Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.

Прочитания: 429 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари