Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В АРДИНО ЗА КУРБАН БАЙРАМ ОРГАНИЗИРА ЧИТАЛИЩЕ „РОДОПСКА ИСКРА“
31 Август 2017

  [Още снимки]

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалище „Родопска искра“ в Ардино организира грандиозен концерт. В салона на духовното средище, дойдоха хора от няколко поколения. Най-малкият гост бе четиримесечната Естел, която бе дошла заедно с майка си Кристиана, а най-възрастният - 78-годишният Исмет Дурмушев. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на Ардино с празнично настроение. Сред тях бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бе и композиторът и диригентът Мелтун Кадъоглу от Бурса.
Програмата започна с изпълнения на талантливия музикант Ергюн Мюмюнов. Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил представи новия си музикален албум „Пътищата на Ардино (Ardino yolları) и
за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне.
Заедно с ардинската група в концертната програма се включи още известният кърджалийски музикант и певец и ръководител на група „Приятели” Осман Джавлак. Той изпя най-новите си песни от последния му албум „Море от любов” (Aşk denizi).
Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от изпълненията
на новосформираната местна женска фолклорна група за турски народни песни.
По повод най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам читалището получи поздравителен адрес от християнската общност и църковното настоятелство в град Ардино. Поздравителни адреси бяха изпратени и от побратимените общини на Ардино в Турция – Картал, Истанбул и Нилюфер, Бурса, както и от ръководството на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса.
С пожелание за здраве, мир и благоденствие във всеки дом от името на общината кметът на Ардино Ресми Мурад поздрави присъстващите с големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Той благодари на християнската общност в залата, че споделят мюсюлманския празник Курбан Байрам. „Празниците са за обединение. Ардинската общност показва и дава пример, че е обединено“, заяви Ресми Мурад. Той поздрави ръководството на местното читалище, както и дамите от новосформираната турска фолклорна група, за това, че съхраняват бита, културата и традициите на турското население в Родопите.

Прочитания: 728 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари