Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ВЕТЕРАНИТЕ НА „МАГУСАСПОР” ОТ КИПЪР СПЕЧЕЛИХА ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА АРДИНО
10 Септември 2017

  [Още снимки]

Отборът на „Магусаспор” от кипърския град Фамагуста спечели Международният футболен турнир за ветерани в Ардино, който се превърна в един голям спортен празник за града. На финала възпитаниците на Осман Налбантоглу надиграха категорично миналогодишният първенец в турнира тима на „Берое“ от Стара Загора с 3:0 и грабнаха купата на Ардино. Точни за кипърци бяха Исмаил Байрактар (2 гола) и Мустафа Демирис.
В спор за третото място домакините от „Юнак” (Ардино) победиха след изпълнение на дузпи тима на „Вистонида“ от Гърция с 4:3. Редовното време на мача завърши 1:1. Гостите от Гърция поведоха в резултата с гол на Димитрис Чифлигоглу, но ардинчани изравниха чрез Шенер Мустантиков.
Тази година турнирът беше в памет на един от най-добрите футболисти на местния „Юнак“ Никола Тодоров (Кольо Джама) (1940 – 2010 г.). Той е играл с екипа на „Юнак“ в края на 60-те години на миналия век.Впоследствие активно е участвал в дейността на клуба. Водил е славния отбор на „Юнак“ през 80-те години на миналия век, когато е в Югоизточна „В“ футболна група. Състезанието бе под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.
В града под Белите брези легендата на българския футбол Петко Петков, дойдоха вратарят на „Юнак“ от 60-те години на миналия век Минчо Добрев, легендарната седмица на „Юнак” Сево Бонев, бившият треньор на славния „Юнак” от 80-те години на миналия век Стоян Илиев. Тук бяха още съпругата на Никола Тодоров (Кольо Джама) Недялка Тодорова, синът му Георги и дъщеря му Смиляна.
След турнира кметът на общината Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям връчиха купите на отборите. Имаше и индивидуални награди. За най-добър играч на турнира бе определен Тунджай Байрам от „Юнак, а за най-добър вратар – Анестиз Кафечополус от гръцкия „Вистонида“. Мустафа Демирис от кипърския „Магусаспор” стана голмайстор на турнира с три гола, а Петко Иванов от „Берое“ бе избран за най-полезен играч. И четиримата получиха статуетки от организаторите.
„Проведе се един стойностен турнир. Всички двубои бяха много оспорвани. Поздравявам ръководството на ФК „Юнак“, които са в основата на цялата организация“, заяви при закриването кметът Ресми Мурад. Той благодари на отборите за участието им в състезанието и ги покани да участват и в следващото издание на надпреварата.
„Щастливи сме, че спечелихме купата на Ардино. Турнирът свърши, но ние създадохме тук много приятелства, които искаме да продължим за в бъдеще. Поздравявам домакините за чудесната организация по време на турнира”, заяви президентът и треньор на кипърския „Магусаспор“ Осман Налбантоглу. От името на клуба той връчи почетни плакети на кмета Ресми Мурад, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и президента на ФК „Юнак“ Метин Мустафов.
Съдии на футболния турнир бяха Красимир Стойчев, Николай Тодоров и Константин Костов, и тримата от Стара Загора.

Прочитания: 405 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи