Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ОЧЕН СПЕЦИАЛИСТ СПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В АРДИНО
17 Септември 2017

  [Още снимки]

В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционния общински турнир по шахмат за аматьори. За трета поредна година спортната надпревара бе в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. В нея се включиха 15 шахматисти от Ардино, Кърджали, Смолян, Неделино, Бял извор, Млечино, Башево, Горно Прахово. Организатори бяха местният клуб за спорт с ученици „Алада” и община Ардино.
Турнирът се проведе по швейцарска система „Бергер” в два кръга. Играеше се всеки срещу всеки. След изключително оспорвани партии на първо място се класира очният специалист от Млечино Еркин Осман. На второ място се класира Фери Балинов от смолянското село Върбина, трети и четвърти останаха Еркан Хаджъмустафа от Бял извор и Юксел Исмаил от Ардино. Шахматните срещи бяха наблюдавани от кмета на общината Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.
Еркин Осман за пръв път печели шахматния турнир в Ардино. Той е родом от Млечино, но работи в очното отделение на Окръжната болница в Хасково, където се извършват очни операции с доц. Митко Джелебов.
„Стана много хубав и оспорван турнир. Миналата година останах на второ място, но тази година съм първенец. Особено се затрудних в срещата срещу Фери Балинов. Играя шах от малък. Първият ми учител бе покойният ми баща Бехчет Осман, дългогодишен учител по математика”, заяви Еркин Осман. Той уточни, че любимият му шахматист е Боби Фишер от САЩ.
Съдия на турнира бе дългогодишният учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов. Призьорите бяха наградени с парични награди от председателя на клуб „Алада” Месут Хайрулов. За всички участници в състезанието бе осигурено обяд, кафе и безалкохолни напитки.

Прочитания: 626 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари