Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД: ЕСЕННИТЕ КУЛТУРНИ ПРАЗНИЦИ ВИНАГИ СА БИЛИ ТЪРЖЕСТВО НА ТОЛЕРАНТНОСТТА
18 Септември 2017

  [Още снимки]

„Отново сме тук, за да съпреживеем вълнението и красотата на традиционните ни Есенни културни празници. В тези празнични дни се заредете с оптимизъм и положителна енергия. С близки и приятели общувайте в името на надеждата за все по-смислен и духовно богат живот”. Това каза в приветствието си кметът на община Ардино Ресми Мурад при откриването на традиционните есенни култури празници в родопския град. Той подчерта, че Есенните културни празници винаги са били тържество на толерантността, на взаимното проникване на културните на живеещите тук общности с различни етно-религиозни особености. „Така ще бъде и днен и и утре. Заедно ще пеем песните си, заедно ще играем хората и народните си танци, заедно ще творим и изграждаме бъдещето си на тази благословена земя – наша обща кърмилница“, заяви Ресми Мурад.
През уикенда в града под Белите брези се събраха стотици хора от цялата страна, както и гости от чужбина, за да празнуват заедно. Сред официалните гости бяха кметът на
побратимената община в Турция – Нилюфер (Бурса) Мустафа Бозбей, зам.-кметът на побратимената община Къркларери, Турция Мехмед Гизер, представителна група от Сдруженията за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса, начело с председателя му Айдън Йълмаз, председателят на сдружение „Балканлълар” (Балканци) от Истанбул Олджай Йозгюн. Тук бяха още народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, областният лидер Изет Шабан, както и почетният консул на България в Бурса Хаяти Коркмаз.
„Поздравявам екипа на общинското ръководство за последователните и активни действи за облагородяване на района и създаване на качествена и съвременна среда за живот на местните жители“, се казва в поздравителния адрес, изпратен от президента на Република България Румен Радев, до кмета на общината Ресми Мурад и до жителите и гостите на Ардино по повод празника на града. Поздравителен адрес бе получен и от председателя на Съюза на българските учители Янка Такева.
И тази година жителите и гостите на Ардино имаха възможност да се насладят на богата и разнообразна програма и възможности за изяви на млади дарования.
В концертните програми се включиха местните музиканти Ергюн Мюмюнов и Ердан Чауш, братята Емрах и Реджеб Якубови от смолянското село Борино. Танцова формация Фолк ритъм "Балканика" от Ардино и танцова формация „Фолк ритъм” от Смолян с мини концертна програма представиха вълнуващо изпълнение на родопски танци и китка от хора.
С бурни аплодисменти бяха посрещнати самодейците от женската фолклорна група ‚Родопчанка“ към градското читалище „Родопска искра“, както и детската танцова група при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) - ОДК в Ардино.
За доброто настроение на всички присъстващи и гости на празника се погрижиха още група OLD SCHOOL (Старата школа) от Кърджали с ръководител Исмаил Аппаз и оркестър „Родопи“.
В спортната програма бяха включени турнири по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо и футболен турнир на малки врати.

Прочитания: 722 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари