Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
В АРДИНО ПРЕДСТАВИХА НОВАТА СТИХОСБИРКА „ЦЕНАТА НА ЖИВОТА“ НА ПОЕТА РАМАЗАН УЛУСОЙ
14 Октомври 2017

  [Още снимки]

Пред многобройната публика в залата на Общинския музей в Ардино поетът Рамазан Улусой представи новата си стихосбирка на турски език „Цената на живота“ („Ömre bedel“). Премиерата събра учители, творци, читалищни деятели и приятели на автора. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още председателят на Клуба на писателите „Реджеб Кюпчю“ в Кърджали Дурхан Али, секретарят на читалище „Юмер Лютфи“ от Кърджали“ Мюзекки Ахмед.
„Всичко в света започва с обичта на един човек към работата си. Тази вечер ще почувстваме заедно обичта на една голяма душа – Рамазан Улусой. В творбите си той влага привързаността си към родната земя, чувствата и любовта си към родния край“, каза кърджалийската поетеса Хабибе Ахмед, която представи автора и стихосбирката му.
В поздравителното си слово към присъстващите кметът Ресми Мурад заяви, че ръководството на общината винаги е отдавал важно значение на хората на перото. „В Ардино преживяваме още една вечер на културата“. Искам да поздравя Хабибе Ахмед, която освен че е добра поетеса, тази вечер се изяви и като добра водеща“, заяви Мурад. От свое име и от името на председателят на местния парламент Сезгин Байрям той прочете Поздравителен адрес до Рамазан Улусой. В него двамата ръководители изразяват своето уважение, радост и гордост, че пореден творец от Горно Прахово и община Ардино оставят за поколенията своя книга, пропита с обич към хората. „Човешкият, непринуден тон на поетичния Ви стил и изказ ще пречистят и облагородят младите, ще затрогнат с помисли за миналото зрелите Ви читатели. Няма да ги подмине нито тъгата, нито оптимизма и надеждата, че все пак в живота надделява доброто и красивото!“, се казва в Поздравителния адрес. Ресми Мурад връчи на Рамазан Улусой и специален плакет.
Рамазан Улусой изказа благодарност на общинското ръководство в Ардино за представянето на стихосбирката му. „Щастлив съм, че съм имал шанса да се родя и да живея сред тютюневите ниви на Родопите, под сенките на белите брези и склоновете на борова гора. Казвам, че е шанс, защото тук в тези земи са израснали много поети и писатели“, заяви авторът. Той прочете специално написани стихотворения за Ардино, в които споделя впечатленията от първото си посещение в града и за традиционния ардински панаир.
Новосформираната женска група за турски фолклор към градското читалище „Родопска искра“ поздрави присъстващите с популярни турски народни песни.
Организатори на събитието бяха община Ардино, читалище „Родопска искра“ от Ардино, читалище „Лъч“ от Горно Прахово и читалище „Любен Каравелов“ от Млечино.
В новата си стихосбирка на турски език „Цената на живота“ („Ömre bedel“) Рамазан Улусой е подбрал най-добрите си стихове. В нея авторът описва своята носталгия към родния си край, красотата на природата, живота, бита и културата на хората в Родопа планина. Редактор е Саффет Ерен от Ардино, а художественото оформление на книгата е на известния момчилградски художник Камбер Камбер.
Рамазан Улусой е роден на 18 юли 1949 г. в Горно Прахово. Средното си образование завършва в Кърджали. Негови стихотворения са публикувани в различни български и турски издания. Сред по-известните му стихотворения са „Изселниците от селото ми“, „Мир“, „Приятелят ми Илия“, „Две капки“, „Момичетата на Горно Прахово“.

Прочитания: 958 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари