Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
СЕЛИЩЕН СЪБОР СЪБРА МНОГО ПАДИНЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА
29 Октомври 2017

  [Още снимки]

В неделя в ардинското село Падина се проведе традиционният есенен събор с богата музикална и културна програма. На празника се стекоха много падинци, разпръснати из страната.
Гости на събитието бяха областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители от ДПС Аден Шевкед и Хайри Садъков, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Селският празник бе открит от кмета на Падина Кямил Кичуков. „Нека този празник да бъде една традиция, която да ни сплотява и да бъдем единни във всяко едно начинание", заяви Кичуков.
От името на общинската администрация и от името на Общински съвет Ресми Мурад поздрави присъстващите с празника. „Вие падинци, сте късметлии хора по отношение на вашите ръководители. През последните две години настоящият управник Кямил Кичуков показа, че е мотивиран да работи усърдно за благото на Падина. Личи се, че е амбициран да бъде един от най-добрите кметове на Падина след демократичните промени“, заяви Ресми Мурад.
От името на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и парламентарната група на Движението, народният представител Адлен Шевкед, поздрави падинци и гостите на празника с пожелание за здраве и берекет.
„Благодаря за поканата, за мен е чест да бъда тук сред вас. С Ардино сме географски съседи, но сме и много близки чисто човешки. Идвайки в района, моето вътрешно усещане е, че съм сред свои хора, с които се разбираме без да си говорим“, заяви в своето приветствие депутатът от Смолянския регион Хайри Садъков.
За поредна година жителите и гостите на Падина имаха възможност да се насладят на богата и разнообразна културна и музикална програма. Празникът бе открит с музикално-танцова програма на малчуганите от местната детска градина „Мир“ с ръководители Елза Ставрева и Алина Семерджиева.
В концертната програма се включи групата за автентичен фолклор „Родопчанка“ със съпровод на гайда към читалище „Родопска искра" от Ардино с ръководител Светла Карамитева.
С китка от популярни родопски песни и неделински двуглас фолклорна група „Елит“ от Неделино с ръководител Анета Емилова обра аплодисментите на присъстващите.
В центъра на селото се извиха кръшни хора. На него заедно се хванаха млади и стари падинци и техни приятели от съседни села.
Организатори на празника бяха местното кметство и читалище „Митко Палаузов”.


Прочитания: 1547 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари