Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
КМЕТОВЕ АНАЛИЗИРАТ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА АРДИНО
02 Ноември 2017

  [Още снимки]

Проектът за Общия устройствен план (ОУП) на община Ардино бе основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино. Това бе поредното обсъждане на ОУП на общината под ръководството на кмета Ресми Мурад. Акцентът бе върху техническата инфраструктура, която е най-важната част от него.
На срещата участие взеха ръководителят на колектива от ДЗЗД „Архсет – Димитрова – Салджиева“ арх. Хубена Салджиева, гл.арх. на общината Станислав Луков и инж. Стойчо Стоев. Тук бе и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.
Арх. Салджиева отбеляза, че всички предложения на кметовете на населените места за организационните зони и ВиК мрежи са включени и отразени в плана. Новият ОУП ще предначертае насоките за развитие на общината и ще даде реални параметри за реализиране на заложените в него идеи“, заяви арх. Салджиева. Предстои настоящият Общ устройствен план да бъде приет от Експертния съвет за устройство на територията към Община Ардино и местния парламент. А до края на годината да бъде обявен в Държавен вестник.
Друга тема, която бе обсъдена по време на срещата бе подготовката за зимния сезон. Кметът Ресми Мурад заяви, че общината има пълна готовност за зимния сезон. Той съобщи, че е закупена от Германия нова техника за опесъчаване на основната общинска пътна артерия. „Надявам се с новата придобивка да постигнем желаният ефект“, заяви Ресми Мурад.
Директорът на офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в Кърджали Елван Гюркаш запозна селските управници с възможностите на комплексното административно обслужване. Тя наблегна на онлайн услугите, които предоставя НАП чрез персоналния идентификационен код (ПИК) и квалифицирания електронен подпис (КЕП) – проверка на данъчно-осигурителната сметка, подаване на годишни данъчни декларации, проверка на здравен статус и трудовите договори. „Не случайно първата ни среща е в Ардино. Общинската администрация е наш добър партньор и в нейно лице виждаме пример за грижата към хората, а именно информираността“, заяви Елван Гюркаш.

Прочитания: 1560 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари