Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОТБЕЛЯЗАХА 80 - ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ПЕДАГОГА - ВЕТЕРАН И КРАЕВЕДА РАИФ ЕШРЕФ
23 Ноември 2017

  [Още снимки]

В сряда в ардинското село Горно Прахово тържествено бе честван 80-годишният юбилей на педагога-ветеран и краеведа Раиф Ешреф. В салона на местното читалище „Лъч“ дойдоха близки, роднини и приятели. Събитието уважиха ръководството на община Ардино начело с кмета Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още синът му д-р Тургай Мустафа, началник на отделение „Уши, нос и гърло" в болницата „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали, внукът му д-р Кадир Мустафа. Юбилярът получи много цветя и подаръци.
С мултимедийна презентация зам.-председателят на Обществения съвет
за закрила на културното наследство в Ардино Селяхидин Карабашев запозна всички с творческата и житейска биография на педагога Раиф Ешреф.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад, възпитаник на местното основно училище „Димитър Благоев” (сегашното „Св. св. Кирил и Методий”), ръководено от Раиф Ешреф, връчи на юбиляра почетен плакет за големите му заслуги в сферата на образованието от името на общината. От свое име и от името на председателя на местния парламент Сезгин Байрям, той прочете и поздравителен адрес до юбиляра. „Вие освен, че сте дългогодишен педагог, сте и общественик, който проучи родословието на над 100 фамилии от Горно Прахово и издаде книга, която ще бъде много ценна за бъдещите поколения. Благодарности и похвала за вашия труд“ се казва в поздравителния адрес на двамата ръководители.
В развълнуваната си реч юбилярът изказа искрените си благодарности към ръководството на общината за организирането на 80-годоишният му юбилей.
„Пожелавам на всеки един от вас да достигне моите години и да ги надмине. Важното в живота е да няма пропуснат миг“, заяви Раиф Ешреф.
Дългогодишният учител от Горно Прахово Азис Мурад, който е един от многото възпитаници на юбиляра, поздрави своя учител Раиф Ешреф. Благодари му за положените усилия през годините за израстването и изграждането на плеяда от учители, лекари, инженери от Горно Прахово.
Учителското семейство от Измир Шюкри и Юркюш Картал от Измир пропътуваха стотици километри, за да присъстват на събитието. „В периода от 1968 до 1987 година бяха учител в Горно Прахово. Раиф Ешреф бе много стриктен и работлив директор. Винаги идваше пръв в училище, а излизаше последен. За учениците той бе баща и наследник. Винаги правеше правилни умозаключения“, сподели Шюкри Картал.
Независимо от разстоянието, един от бившите възпитаници на Раиф Ешреф – медийният представител на Сдружението за култура и сътрудничество на ардинци в Бурса Байрам Чаадаш, му бе изпратил поздравление с пожелание за много здраве и дълголетие.
Ученици от местното основно училище „Св. св. Кирил и Методий” изнесоха кратък рецитал по стихове на юбиляра.
Кметът на Горно Прахово Мехмед Мюмюн, възпитаник на Раиф Ешреф, също сюрпризира присъстващите със стихотворението на Раиф Ешреф „Годините ни станаха 80“. А новосформираната женска група за турски фолклор към читалище „Родопска искра“ в Ардино поздрави присъстващите с популярни турски народни песни.
Организатор на културната проява бе община Ардино съвместно с местното кметство и читалище „Лъч“.

Прочитания: 935 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари