Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
МИГ „АРДИНО - ДЖЕБЕЛ“ С ФИНАНСОВ ПЛАН ОТ 5 775 000 ЛВ. ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ ДО 2020 ГОДИНА
29 Ноември 2017

  [Още снимки]

Информационна конференция на тема „Водено от общностите местно развитие (ВОМР) – предизвикателства и възможности“ се проведе в сряда в заседателната зала на община Ардино. Срещата бе част от дейностите на СНЦ „Местна инициативна група Ардино – Джебел“. В нея участие взеха земеделски производители, представители на неправителствения сектор и бизнеса, кметове на населени места, директори на училища и детски градини, граждани. Тук бяха кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Информационната конференция бе открита от председателя на СНЦ „МИГ Ардино -Джебел“ инж. Изет Шабан, който приветства присъстващите и очерта рамката на „МИГ Ардино-Джебел“ и възможностите за кандидатстване и финансиране на проекти. Той отбеляза, че одобреният финансов ресурс по Стратегията за ВОМР за изпълнение на проекти е в размер на 5 775 000 лева. Разпределен по програми, както следва: Програма за развитие на селските райони (2 925 000лв.), Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (1950 000лв.) и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (900 000лв.).
Потенциални бенефициенти по проектите към СВОМР са: Община Ардино, Община Джебел, земеделски производители, микро, малки и средни предприятия, неправителствени организации, училища, читалища, спортни клубове, обучителни организации и работодатели от територията на Общините Ардино и Джебел.
„През този планов период, особен акцент при одобряването на проекти, тежест ще се даде на проектите на младите хора и проектите с иновативна стойност“, уточни инж. Изет Шабан.
В своето приветствие кметът на общината Ресми Мурад направи оценка за успешно реализираната Стратегия за местно развитие по подхода ЛИДЕР през предходния програмен период: „Изключително интересен и важен форум за нашата община. През предходния период реализирахме 29 проекти, от които девет са на общината, а останалите 20 са на реалния частен сектор. Надявам се, че през настоящия програмен период, проектите ви да бъдат качествени и конкурентни и да получат одобрение. Местната Стратегия е важна и тя е един инструмент, който дава възможност за обновяване и модернизиране на производствата и секторите, които позволяват за кандидатстване с проекти“, заяви Ресми Мурад.
С мултимедийна презентация, управителят на Националната почвена служба Явор Йорданов разясни възможностите за създаване и развитие на рентабилни земеделски стопанства на територията на МИГ „Ардино – Джебел“.
Управителят на „Европроекти“ в Кърджали Сабиха Ахмед и Дора Христова, управител на Областния информационен център запознаха присъстващите с новите мерки за кандидатстване по Стратегията за водено от общностите местно развитие (СВОМР) на СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“.
Д-р Дуньо Дунев, председател на Асоциацията за защита на пациентите представи възможностите за здравна и социална подкрепа за пациентите. Той уточни, че новост е програмата за лечение на социално слаби и здравно неосигурени.
Изпълнител на форума бе Фондация „Разпространение на знание и социални дейности – Авицена“.


Прочитания: 560 пъти

 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи