Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД СЕ ОТЧЕТЕ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ
23 Декември 2017

  [Още снимки]

За поредна година кметът на община Ардино Ресми Мурад отчете дейността на администрацията за 2017 г. пред обществеността на Ардино и определи изминаващата година като успешна за работата на общинските власти. Събитието се проведе при голям интерес в петък в салона на читалище „Родопска искра”. Присъстваха много граждани, представители на бизнеса, неправителствени организации, общински съветници, кметове на населени места.
„През текущата година на територията на Общината бяха реализирани много проекти от местно значение, като особено внимание привличат инфраструктурните проекти, с реализацията на които се обнови и подобри не само облика на град Ардино, но и на селата разположени на територията на общината.Увеличи се броят на детските площадки в Общината с такива каквито има във всеки европейски град. Осветени бяха и най-отдалечените квартали. С всички извършени строителни дейности през годината община Ардино все повече започва да придобива европейски вид“, заяви в отчета си Ресми Мурад. Той посочи, че през отчетния период усилията на Общината са били насочени основно към подобряване на техническата и социална инфраструктура, за което са подготвени и внесени редица проекти по различни национални програми и програми, финансирани от Европейския съюз. Като значими през годината той посочи проектите за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и локални отоплителни системи в Многопрофилната болница за активно лечение и СУ „Васил Левски“. Подобряването на достъпа до основни социални и здравни услуги в община Ардино за постигане на независимост и социална интеграция за възрастни и хора с увреждания, изработването на общ устройствен план за територията на община Ардино. Той изказа благодарност за доброто взаимодействие с общинския съвет и подчерта, че извършеното през изтичащата 2017 година, както и всичко направено от началото на мандата е предпоставка и през следващата година да продължи работата за решаване на основните проблеми на гражданите.
„Искам да изкажа моята благодарност към всички Вас затова, че ми вярвате и ме подкрепяте в усилията ми да управлявам честно, прозрачно и почтено община Ардино. Най-отговорно ви обещавам, че ще направя всичко зависещо от мен и от ръководената от мен администрация да оправдая това доверие”, заяви в края на своя отчет Мурад. Той отправи благопожелания към всички във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Прочитания: 1358 пъти

 
Длъжници
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Според вас Община Ардино трябва да се развива в сферата на:

Инфраструктура и чистота
Бизнес и чужди инвестиции
Паркова среда и отдих
Култура и туризъм


Начална дата на анкетата:
2018-08-09


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан