Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
КМЕТЪТ НА АРДИНО ГОСТУВА НА КМЕТА НА ПОБРАТИМЕНАТА ОБЩИНА НИЛЮФЕР, БУРСА МУСТАФА БОЗБЕЙ
20 Февруари 2018

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад, проведе среща с големия приятел на ардинци Мустафа Бозбей, кмет на побратимената турска община Нилюфер, Бурса. В разговора участие взе още кметът на община Банско Георги Икономов, която също е побратимена с Нилюфер, Малин Бистрин, съветник „Планински и ски туризъм” към Министерството на туризма, председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям, зам.-кметът на община Ардино Наско Кичуков. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на ардинци в Бурса.
Деловата среща между тримата общински кметове-побратими протече в изключително приятелски дух. Те обсъдиха бъдещото сътрудничество. Набелязаха съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма, спорта и регионалното развитие.
Кметът на Нилюфер Мустафа Бозбей изрази задоволството си от посещението на кметовете на двете побратимени общини. „Ние обичаме хората. Създадохме един тригълник между Нилюфер, Ардино и Бурса. От десетилетия имаме приятелски взаимоотношения с Ардино. Споделяме и подкрепяме добри практики.Съществуването на парк „Нилюфер” в центъра на Ардино е от особено голямо значение за нас. Тази година ние ще обновим парка, за да бъде то привлекателно място за всички жители и гости на града. Надявам се нашите отношения да продължат още по-силно и занапред”, коментира Мустафа Бозбей. Той покани представители от Ардино и Банско да вземат участие в традиционния Международен спортен фестивал, който ще се проведе през май.
Кметът Ресми Мурад също благодари на домакините за топлото посрещане.„Винаги сме имали отлични контакти с община Нилюфер, не случайно паркът в Ардино носи неговото име. Имаме реализирани съвместни проекти и се надяваме да продължим ползотворното си сътрудничество и в бъдеще”, заяви Ресми Мурад.
Кметът на Банско Георги Икономов заяви, че за първи път идва в Бурса. „Силно съм впечатлен от Бурса. Превърнал се е в модерен европейски град., съчетал старото с новото”, заяви Георги Икономов.
Разговора проследиха Олджай Джошкун, зам.-председател на Сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса, зам.-кметовете на община Нилюфер, Наджи Кале, съветник в местния парламент на Нилюфер, с корени от Ардино.
В края на приема трите страни си размениха подаръци. Кметът Ресми Мурад дари на колегата си пластика на Дяволския мост, а получи уникална картина с лика на създателя на съвременна светска Турция –Мустафа Кемал Ататюрк.
След срещата гостите от България разгледаха новата сграда на община Нилюфер. Останаха силно впечатлени от модерната заседателна зала на общинския съвет „Баръш” (Мир), залата за пресконференция с журналисти. А на площада пред общината разгледаха и, паметника на Ататюрк, както и кулата за поезия.
Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 23 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Прочитания: 1429 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари