Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ПРИЗОВА ИНДУСТРИАЛЦИТЕ В ТУРЦИЯ ДА ИНВЕСТИРАТ В БЪЛГАРИЯ И АРДИНСКИЯ КРАЙ
22 Февруари 2018

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад призова ръководителите на Румели СИАД, Балкан Тюрк СИАД, Демирташ СИАД и други сдружения на индустриалците и работодателите в Бурса да инвестират в България и Ардинския край. Той подчерта, че ако, това бъде осъществено, ще бъде забавен процесът на обезлюдяване на родния край, за който те много милеят.
В края на миналата седмица делегация от община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям взе участие в 19-та поред вечер на ардинци в Бурса. Визитата бе по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.
На традиционната празнична вечер, която се проведе в комплекс „Алтън Джейлян”, дойдоха над 600 ардинци. Да почетат празника тук бяха зам.-председателят на Народно-републиканската партия и депутат в Меджлиса Лале Карабъйък, кметът на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, председателят на най-голямата и влиятелна изселническа организация в Турция „Балгьоч” доц. д-р Юксел Юзкан,
почетният консул на България в Бурса и бивш депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз. Последните двама са с ардински корени.
Срещата бе уважена и от председателя на сдружение „Балканлълар” (Балканци) в Истанбул Олджан Йозгюн, лидерът на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, кметът община Банско Георги Икономов, която също е побратимената с Нилюфер
Най- малкият гост на вечерта бе 9-месечната Айза, дошла заедно с родителите си, чиито корени са от Ардино, а най-възрастният 84-годишният Орхан Тамсьоз, изселник от Светулка.
Зам.-председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса Юксел Юртсевер припомни на присъстващите, че през февруари 1998 година в Бурса група изселници от Ардинско решават да организират земляческа среща, която се превръща в традиция, продължаваща и до днес. „Тази вечер е за приятелството, носталгията за родното място. Вечер, за да се укрепят добросъседските, родствените и гражданските връзки”, заяви Юксел Юртсевер. Той отбеляза, че всяка година през февруари ще се събират, за да запазят и развият още повече тези връзки.
С мултимедийна презентация бе представен животът и дейността на покойните председатели на Сдружението Али Дурмаз и Ахмед Кахраман.
По случай традиционната вечер бе разрязана огромна торта с формата на символа на община Ардино - Дяволския мост.

Прочитания: 884 пъти

 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи