Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД ПРИЗОВА ИНДУСТРИАЛЦИТЕ В ТУРЦИЯ ДА ИНВЕСТИРАТ В БЪЛГАРИЯ И АРДИНСКИЯ КРАЙ
22 Февруари 2018

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад призова ръководителите на Румели СИАД, Балкан Тюрк СИАД, Демирташ СИАД и други сдружения на индустриалците и работодателите в Бурса да инвестират в България и Ардинския край. Той подчерта, че ако, това бъде осъществено, ще бъде забавен процесът на обезлюдяване на родния край, за който те много милеят.
В края на миналата седмица делегация от община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям взе участие в 19-та поред вечер на ардинци в Бурса. Визитата бе по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.
На традиционната празнична вечер, която се проведе в комплекс „Алтън Джейлян”, дойдоха над 600 ардинци. Да почетат празника тук бяха зам.-председателят на Народно-републиканската партия и депутат в Меджлиса Лале Карабъйък, кметът на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, председателят на най-голямата и влиятелна изселническа организация в Турция „Балгьоч” доц. д-р Юксел Юзкан,
почетният консул на България в Бурса и бивш депутат във Великото национално събрание на Турция Хаяти Коркмаз. Последните двама са с ардински корени.
Срещата бе уважена и от председателя на сдружение „Балканлълар” (Балканци) в Истанбул Олджан Йозгюн, лидерът на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, кметът община Банско Георги Икономов, която също е побратимената с Нилюфер
Най- малкият гост на вечерта бе 9-месечната Айза, дошла заедно с родителите си, чиито корени са от Ардино, а най-възрастният 84-годишният Орхан Тамсьоз, изселник от Светулка.
Зам.-председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса Юксел Юртсевер припомни на присъстващите, че през февруари 1998 година в Бурса група изселници от Ардинско решават да организират земляческа среща, която се превръща в традиция, продължаваща и до днес. „Тази вечер е за приятелството, носталгията за родното място. Вечер, за да се укрепят добросъседските, родствените и гражданските връзки”, заяви Юксел Юртсевер. Той отбеляза, че всяка година през февруари ще се събират, за да запазят и развият още повече тези връзки.
С мултимедийна презентация бе представен животът и дейността на покойните председатели на Сдружението Али Дурмаз и Ахмед Кахраман.
По случай традиционната вечер бе разрязана огромна торта с формата на символа на община Ардино - Дяволския мост.

Прочитания: 1144 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари