Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
С ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА НАСТОЯВАТ ЗА СПЕШЕН РЕМОНТ НА ПЪТЯ АРДИНО-КЪРДЖАЛИ
30 Март 2018

  [Още снимки]

Над 100 души се подписаха само за 24 часа в гражданската подписка за спешна рехабилитация на Републиканския път от Ардино до Кърджали. Инициативата е на Иван Юручев от Ардино, който обедини желанието на много жители на общината, за започване на незабавен спешен ремонт на пътя. Той призова, всеки с ясна гражданска позиция да се включи в подписката. „Имаме безрезервната подкрепа не само на ардинчани, но и на жителите на съседните общини – Баните, Неделино. Подписката ще продължи до 10 април, след което ще бъде внесено в Народното събрание с копие до Агенция „Пътна инфраструктура”. Ако не се предприемат мерки, следващите стъпки ще бъдат ежедневно блокиране на пътя”, заяви Иван Юручев. Той подчерта, че действията му не са политизирани, а са чиста гражданска инициатива.
70-годишният Дургут Байрам от Кроячево е дошъл в града, за да се включи в инициативата. „ Над 50 години имам стаж като шофьор. Пътят от Ардино до Кърджали е в окаяно състояние, дупка до дупка, като след бомбардировка. Досега съм изпотрошил три леки коли. Плащаме по 97 лева годишна винетка и е крайно време държавата да асфалтира изцяло и разшири пътя”, сподели с мъка ардинчанинът.
След студените зимни месеци и с настъпването на пролетта зейнаха огромни дупки по Републиканския път Ардино-Кърджали. Въпреки, многото кърпежи се оказва, че ремонтите са извършени крайно некачествено. Пътят е основна съобщителна връзка не само за населението на община Ардино, но и за общините Баните, Неделино, Мадан, Рудозем, Смолян. И въпреки, че всички водачи на МПС си плащат винетен стикер не получават насреща необходимата услуга, а именно добър път. Не са малко случаите на спукани гуми, изкривени джанти и съсипана ходова част, в следствие на огромните дупки по трасето. Хората се питат „За какво плащаме винетки?” и пак плащат. Налага се мнението, че никой не мисли за жителите на Родопските общини, при положение, че голяма част от населението се бори за оцеляване, като пътува всеки ден, денем и нощем по същият разбит и опасен републикански път. Много са гостите на град Ардино, които с възмущение поемат обратния път към дома, заявяват, че Ардино е много красиво и недокоснато кътче от България, хората са много гостоприемни и добродушни, хотелите и ресторантите са на ниво, природата е прекрасна, има уникални природни, исторически и културни забележителности, но пътят е „пълна разруха”.
Хора се питат, как да оцеляват, когато няма друг път и жп линия между Ардино и Кърджали, където се извършва основното движение на хора и пренос на товари. Икономиката зависи от него. Заради лошия път бизнесмени от страната и чужбина избягват да инвестират в Родопите. Ардинчани са единодушни, че те също са граждани на Република България и искат да работят и живеят достойно, за да могат децата им да останат тук.

Прочитания: 824 пъти

 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Имате ли доверие на педагозите в детската градина, която посещават децата Ви?

Да. Нямам повод за притеснение
Не, смятам, че не се грижат адекватно за детето ми
Имам повод да не им вярвам, но си мълча, за да не стане "лош"
Не мога да дам категоричен отговор


Начална дата на анкетата:
2018-02-26


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари
   
     
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дамски,мъжки и детски дрехи