Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
С ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА НАСТОЯВАТ ЗА СПЕШЕН РЕМОНТ НА ПЪТЯ АРДИНО-КЪРДЖАЛИ
30 Март 2018

  [Още снимки]

Над 100 души се подписаха само за 24 часа в гражданската подписка за спешна рехабилитация на Републиканския път от Ардино до Кърджали. Инициативата е на Иван Юручев от Ардино, който обедини желанието на много жители на общината, за започване на незабавен спешен ремонт на пътя. Той призова, всеки с ясна гражданска позиция да се включи в подписката. „Имаме безрезервната подкрепа не само на ардинчани, но и на жителите на съседните общини – Баните, Неделино. Подписката ще продължи до 10 април, след което ще бъде внесено в Народното събрание с копие до Агенция „Пътна инфраструктура”. Ако не се предприемат мерки, следващите стъпки ще бъдат ежедневно блокиране на пътя”, заяви Иван Юручев. Той подчерта, че действията му не са политизирани, а са чиста гражданска инициатива.
70-годишният Дургут Байрам от Кроячево е дошъл в града, за да се включи в инициативата. „ Над 50 години имам стаж като шофьор. Пътят от Ардино до Кърджали е в окаяно състояние, дупка до дупка, като след бомбардировка. Досега съм изпотрошил три леки коли. Плащаме по 97 лева годишна винетка и е крайно време държавата да асфалтира изцяло и разшири пътя”, сподели с мъка ардинчанинът.
След студените зимни месеци и с настъпването на пролетта зейнаха огромни дупки по Републиканския път Ардино-Кърджали. Въпреки, многото кърпежи се оказва, че ремонтите са извършени крайно некачествено. Пътят е основна съобщителна връзка не само за населението на община Ардино, но и за общините Баните, Неделино, Мадан, Рудозем, Смолян. И въпреки, че всички водачи на МПС си плащат винетен стикер не получават насреща необходимата услуга, а именно добър път. Не са малко случаите на спукани гуми, изкривени джанти и съсипана ходова част, в следствие на огромните дупки по трасето. Хората се питат „За какво плащаме винетки?” и пак плащат. Налага се мнението, че никой не мисли за жителите на Родопските общини, при положение, че голяма част от населението се бори за оцеляване, като пътува всеки ден, денем и нощем по същият разбит и опасен републикански път. Много са гостите на град Ардино, които с възмущение поемат обратния път към дома, заявяват, че Ардино е много красиво и недокоснато кътче от България, хората са много гостоприемни и добродушни, хотелите и ресторантите са на ниво, природата е прекрасна, има уникални природни, исторически и културни забележителности, но пътят е „пълна разруха”.
Хора се питат, как да оцеляват, когато няма друг път и жп линия между Ардино и Кърджали, където се извършва основното движение на хора и пренос на товари. Икономиката зависи от него. Заради лошия път бизнесмени от страната и чужбина избягват да инвестират в Родопите. Ардинчани са единодушни, че те също са граждани на Република България и искат да работят и живеят достойно, за да могат децата им да останат тук.

Прочитания: 900 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари