Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
КМЕТЪТ НА АРДИНО И ТОЗИ МЕСЕЦ СЪБРА СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИ
02 Май 2018

  [Още снимки]

Общинското ръководство в Ардино проведе редовна среща с кметовете и кметските наместници на територията на общината. Тя бе открита от секретаря на общината инж. Кемал Алиев, който запозна присъстващите с темите, които ще бъдат обсъдени.
Във връзка с предстоящия месец Рамазан кметът на общината Ресми Мурад възложи на селските управници да участват в регулирането на уличното осветление по населените места.
„Часовете на начало и край на уличното осветление трябва да бъдат съобразени с потребностите на хората. Както се знае на 16-ти май започва Свещеният месец
Рамазан, който изисква сериозна подготовка от страна на вярващите. Вечер се ходи на терафи-намаз (молитва), който е около 24 часа, а сутринта се става към 03:30 часа. Това изисква, ние като ръководство да създадем благоприятна среда за изпълняване на религиозните ритуали и да има възможност за по-празнична атмосфера“, каза Ресми Мурад. Той поиска и информация от кметовете, чийто водоснабдителни системи са към ВиК, какви мероприятия (като ремонти и инвестиции) се предвиждат в техните населени места, както и нуждите от подобряване на водоснабдителната система. Информацията е необходима във връзка с предстоящото заседание на Асоциацията на ВиК-Кърджали на 31-ви май, за да може кметът Ресми Мурад да ги предложи за включване в инвестиционната програма на ВиК.
Началникът на отдел ГРАО инж. Мехмед Алиев запозна кметовете с новите промени в Наредбата за функциониране на ЕСГРАОН.
Началникът на отдел „Местни данъци и такси” Сейфи Местанов припомни, че продължава работата по събиране на неплатените дължими данъци от предишни периоди. Той поиска съдействие от селските управници, да напомнят на длъжниците да си изплатят своевремнно натрупаните задължения, за да не попаднат в списъците за предаване на частни съдебни изпълнители.

Прочитания: 7228 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари