Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
СВЕТЛА УЗУНОВА-САНДОВА ПРЕДСТАВИ НОВАТА СИ СТИХОСБИРКА „ИСТИНА И ОБИЧ“ В ЖЪЛТУША
30 Май 2018

  [Още снимки]

В залата на читалище „Родопска искра 1961“ в ардинското село Жълтуша поетесата Светла Узунова-Сандова представи своята втора стихосбирка „Истина и обич“. Литературното събитие се превърна в един малък празник за жълтушенци. Сред гостите бяха цялото ръководство на общината, начело с кмета на общината Ресми Мурад. Тук бяха още кметът на Жълтуша Карамфил Димитров и директорът на местното основно училище „Отец Паисий“ Николай Богданов.
Литературен портрет за творчеството на авторката поднесе творецът Саффет Ерен – секретар на Обществения съвет за опазване на културното наследство в Ардино. Той сподели: „Тук на високата земя, където планинските върхари си другаруват с небесните простори и вселения – живее, по свой път върви и твори „мъжкото момиче“ с поетичното име Светла! Светла е пряма като клетва! Тя е поетеса с гражданска позиция…“
Талантливата поетеса Светла Узунова-Сандова прочете свои творби от двете си стихосбирки „Зерделина“ и „Истина и обич“. В тях основният мотив е сред неогасимите и въздействащи на цялата човешка природа емоционални преживявания. Събрала е житие-битието си с красивата природа, с изгревите и залезите в живота, вплела е късче от душата си.
От името на общинското ръководство кметът Ресми Мурад връчи специален поздравителен адрес на Светла Узунова-Сандева. Пожела й много здраве и творческо дълголетие! „Ценителите на поезията се наслаждават на Вашата, пропита от романтизъм и благородство, поезия. Стиховете Ви разкриват чувствителността на човек, който милее за хармонията в съвременния свят. Те грабват сърцата на читателите със своята непосредственост като оставят дълбоки и незаличими следи в съзнанието им“, се казва в Поздравителния адрес. Ресми Мурад подари на Светла Узунова-Сандева пластика със символите на общината.
Организатори на културното събитие бяха местното читалище „Родопска искра 1961“ и кметството.

Прочитания: 8933 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари