Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
КРЪШНИ ХОРА НА ТРАДИЦИОННИЯ СЪБОР В СИНЧЕЦ
17 Юни 2018

  [Още снимки]

Въпреки проливния дъжд областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям уважиха традиционния събор в ардинското село Синчец. Те бяха посрещнати сърдечно от местните жители и гостите на родопското село.
От свое име и от името на Движението за права и свободи Изет Шабан поздрави най-сърдечно присъстващите мюсюлмани и техните семейства по случай Рамазан Байрам. „Пожелавам ви много здраве и щастие, мир и надежда за по-добри бъднини!“, заяви Изет Шабан.
В събота в Синчец се проведе селищен празник с богата музикална програма. Имаше чевермета, скари с кебапчета и кюфтета. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър от Кърджали.
Кметът Ресми Мурад също поздрави присъстващите с празника Рамазан Байрам. „Радвам се, че превърнахте тази инициатива в една много хубава традиция. Ръководството на общината винаги ще откликва за провеждането на подобни събития, които сплотяват хората от близо и далеч. Вярвам, че всяка година ще идвате тук, за да се веселите и да споделите проблемите, болките и радостите си”, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад.
Селският управник Хълми Мустафа отбеляза, че е много щастлив от факта, че и тази година отново се събират на мегдана пред кметството. „Затъжихме се един за друг. Родили сме се в тази прекрасна земя, тук пораснахме, изучихме се и продължаваме да живеем”, заяви Мустафа.
Байсе Шабан от Истанбул за втори път идва на проявата заедно с дъщеря си Наиме. „Родена съм в близкото село Ленище и всяка година идваме в родния си край. „Търсим миналото си, а младите търсят бъдещето си. Ние възрастните само със спомените се връщаме в отминалото време. Много бързо отлетяха годините. Надявам се тази инициатива да продължи”, коментира Байсе Шабан.
Празникът продължи с музикална програма, а кметът Ресми Мурад лично поведе хорото.


Прочитания: 13157 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари